Kauhukomedian henkeen! Beetlejuice-kääretorttu maistuu sitruunalta, lakritsilta – ja ripaukselta jotain yliluonnollista
Beetlejuice nousee maan alta! Tämän halloweenin ykkösjuttu on elokuvateattereissa pyörivä Beetlejuice-elokuva. Sen kunniaksi leivotaan kääretorttu, joka on kuorrutettu mustavalkoraidalliseksi sokerimassalla. Kaada päälle vihreä valuma ja pursota päälle minimonsterit.
Hui, miten hurjaa! 1980-luvun Beetlejuice-elokuva palaa tyylillä, eikä jätä ketään kylmäksi. Tämän halloweenin ykkösjuttu on Beetlejuice-elokuva, kun ohjaajavirtuoosi Tim Burton ja näyttelijälegenda Michael Keaton yhdistävät jälleen taitonsa elokuvassa Beetlejuice Beetlejuice, joka toimii jatkona Burtonin palkitulle ja rakastetulle klassikolle.
Tietämättömille tiedoksi, että elokuvan kutkuttavin käänne on odottaa, milloin joku sanoo Beetlejuicen nimen kolmasti, ja ilkikurinen demoni palaa päästämään irti karmivan sekasorron. Klassikkoelokuvan kunniaksi ruokavaikuttaja Mika Rampa leipoi meille kääretortun, joka on kuorrutettu mustavalkoraidalliseksi sokerimassalla. Päälle kaadetaan kirkkaan vihreä valuma ja pursotetaan hauskat violetit minimonsterit. Halloween saa tulla!
Beetlejuice-kääretorttu – ohje:
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista pohjaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Laita päälle irrotettu leivinpaperi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja lisää sitruunatuorejuusto sekä tomusokeri. Levitä täyte torttupohjan päälle ja rullaa kääretortuksi leivinpaperin avulla. Kääri tiukaksi paketiksi ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi.
- Poista leivinpaperi ja nosta kääretorttu tarjoiluastiaan. (Siisti kääretortun päät vasta raitojen asettamisen jälkeen.)
- Kauli valkoinen sokerimassa noin 15 × 20 cm:n kokoiseksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen. Leikkaa sokerimassalevy viivoittimen ja veitsen avulla noin 2,5 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Tee samoin mustalle sokerimassalle. Asettele nauhat kääretortun päälle. Paina nauhojen päät kääretortun alle ja leikkaa ylijäänyt nauha pois. Siisti kääretortun päät tasaisiksi. Siirrä kääretorttu takaisin jääkaappiin.
- Valmista vihreä kuorrute. Leikkaa valkosuklaa paloiksi kattilaan. Lisää 2 rkl kermaa ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos on tasaista. Vältä ylimääräistä sekoittamista. Värjää vihreällä elintarvikevärillä. Tarkista kuorrutteen valuvuus: mitä kuumempaa seos on, sitä enemmän se valuu. Kun seos on sopivan notkeaa, kaada se vielä vähän lämpimänä kääretortun päälle. Siirrä jääkaappiin jähmettymään.
- Vaahdota 1,5 dl kuohukermaa ja värjää se violetilla elintarvikevärillä. Pursota vihreän kuorrutteen päälle kekoja. Voit käyttää pursotinpussia ja tyllaa tai paksumpaa pakastepussia, jonka toinen kulma on leikattu auki. Koristele keot sokerisilmillä.
