


Bataattiviipalepelti on joulun uusi suosikki! Klassikkoruoan maut kasataan nyt hauskasti viipalelaatikon muotoon
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Tässä tulee bataattilaatikko 2.0! Valmista klassikkoherkku vaihteeksi viipaloidusta juureksista kokoamalla se rennosti pyöreän galeten muotoon pellille. Bataattiviipalepelti tarjoaa myös sopivasti purutuntumaa ja chilin potkua.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 kg
bataattia
50 g
voita
1 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
¼ tl
neilikkaa
½ tl
chilirouhetta
¼ tl
mustapippuria
Koristelu
½
punaista chiliä
3
kokonaista neilikkaa
3 rkl
tuoretta korianteria
Bataattiviipalepelti – ohje:
- Kuori ja leikkaa bataatit ohuiksi viipaleiksi.
- Sulata voi ja sekoita siihen mausteet.
- Lado pellille leivinpaperin päälle tai piirasvuokaan ympyrän muotoon (ø 24–26 cm) bataattiviipaleita limittäin yksi kerros. Sivele voi-mausteseoksella. Lado toinen kerros bataattiviipaleita ja sivele jälleen. Jatka, kunnes kaikki bataattiviipaleet on käytetty. Sivele vielä päälle voi-mausteseosta.
- Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä ja pinta saanut väriä.
- Koristele tuoreella chilillä, neilikoilla ja korianterilla.
Vinkki!
Kun kokoat bataattilaatikon piirakka- tai uunivuokaan, toimii se kätevästi myös tarjoilukulhona.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat