Maku

Bataattiviipalepelti on joulun uusi suosikki! Klassikkoruoan maut kasataan nyt hauskasti viipalelaatikon muotoon

1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Tässä tulee bataattilaatikko 2.0! Valmista klassikkoherkku vaihteeksi viipaloidusta juureksista kokoamalla se rennosti pyöreän galeten muotoon pellille. Bataattiviipalepelti tarjoaa myös sopivasti purutuntumaa ja chilin potkua.
GL
MU
KA
5
1
Julkaistu 10.12.2021


Reseptin ainekset (4–6 annosta)

  • 1 kg bataattia
  • 50 g voita
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl neilikkaa
  • ½ tl chilirouhetta
  • ¼ tl mustapippuria

Koristelu

  • ½ punaista chiliä
  • 3 kokonaista neilikkaa
  • 3 rkl tuoretta korianteria
Tulosta

Bataattiviipalepelti – ohje:

  1. Kuori ja leikkaa bataatit ohuiksi viipaleiksi.
  2. Sulata voi ja sekoita siihen mausteet.
  3. Lado pellille leivinpaperin päälle tai piirasvuokaan ympyrän muotoon (ø 24–26 cm) bataattiviipaleita limittäin yksi kerros. Sivele voi-mausteseoksella. Lado toinen kerros bataattiviipaleita ja sivele jälleen. Jatka, kunnes kaikki bataattiviipaleet on käytetty. Sivele vielä päälle voi-mausteseosta.
  4. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä ja pinta saanut väriä.
  5. Koristele tuoreella chilillä, neilikoilla ja korianterilla.

Vinkki!

Kun kokoat bataattilaatikon piirakka- tai uunivuokaan, toimii se kätevästi myös tarjoilukulhona.

1 kommentti