Maku

Bataattibruschetta

3 h 15 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h 45 min
Makea bataattitahna maistuu etikkaisen lehtikaalin ja rapean leivän kera. Pinkit retiisit viimeistelevät kauniit herkkupalat.
KA
MA
MU
VE
LA
0
0
Julkaistu 6.6.2017


Reseptin ainekset (20 kpl)

Marinoitu lehtikaali

  • 200 glehtikaalia (1 pussi)
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 2 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 rklvaahterasiirappia
  • 1/2 tlsuolaa

Bataattitahna

  • 650 gbataatti
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 285 gesikeitettyjä kikherneitä (1 tölkki, valutettuna)
  • 2 rkltahinia (tai maapähkinävoita)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1 rklvaahterasiirappia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 3/4 tlkurkumaa
  • 1/2 tlsavupaprikajauhetta

Lisäksi

  • 1 kplpatonki
  • 2 rkloliiviöljyä

Viimeistely

  • 6retiisiä (viipaloituna)
  • herneenversoja (puolikas ruukku)
Tulosta

Bataattibruschetta – ohje:

Pese lehtikaalin lehdet ja poista kova ruoti. Asettele muutama lehti päällekkäin, rullaa pitkittäin tiukaksi rullaksi ja leikkaa ohuiksi, kiharoiksi suikaleiksi.

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Nosta lehtikaalisuikaleet kulhoon ja hiero marinadi niihin. Anna maustua muutama tunti.

Pese bataatti hyvin.  Kuori ja puolita se. Sivele pinnalle öljyä ja paahda 200-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 40 minuuttia.

Mittaa kaikki bataattitahnan ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneen leikkuuterälliseen kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi.

Viipaloi patonki leivinpaperin päälle pellille ja sivele palat kevyesti oliiviöljyllä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

Levitä rapeille patonkiviipaleille bataattitahnaa ja marinoitua lehtikaalia. Viimeistele retiisiviipaleilla ja herneenversoilla.

Vinkki!

Surauta bataattitahna ja marinoi lehtikaalit jo juhlia edeltävänä päivänä. Kokoa leivät juuri ennen tarjoilua.

Kommentoi »