Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Bataattibruschetta

3 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 45 min

Makea bataattitahna maistuu etikkaisen lehtikaalin ja rapean leivän kera. Pinkit retiisit viimeistelevät kauniit herkkupalat.

6.6.2017
Reseptin ainekset
20 kpl
Marinoitu lehtikaali
200 g
lehtikaalia (1 pussi)
1/2 dl
oliiviöljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
vaahterasiirappia
1/2 tl
suolaa
Bataattitahna
650 g
bataatti
2 rkl
oliiviöljyä
285 g
esikeitettyjä kikherneitä (1 tölkki, valutettuna)
2 rkl
tahinia (tai maapähkinävoita)
2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
tuoretta tilliä (hienonnettuna)
1 rkl
vaahterasiirappia
1 kpl
valkosipulinkynttä (silputtuna)
3/4 tl
suolaa
3/4 tl
kurkumaa
1/2 tl
savupaprikajauhetta
Lisäksi
1 kpl
patonki
2 rkl
oliiviöljyä
Viimeistely
6
retiisiä (viipaloituna)
herneenversoja (puolikas ruukku)

Bataattibruschetta – ohje:

Pese lehtikaalin lehdet ja poista kova ruoti. Asettele muutama lehti päällekkäin, rullaa pitkittäin tiukaksi rullaksi ja leikkaa ohuiksi, kiharoiksi suikaleiksi.

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Nosta lehtikaalisuikaleet kulhoon ja hiero marinadi niihin. Anna maustua muutama tunti.

Pese bataatti hyvin.  Kuori ja puolita se. Sivele pinnalle öljyä ja paahda 200-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 40 minuuttia.

Mittaa kaikki bataattitahnan ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneen leikkuuterälliseen kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi.

Viipaloi patonki leivinpaperin päälle pellille ja sivele palat kevyesti oliiviöljyllä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

Levitä rapeille patonkiviipaleille bataattitahnaa ja marinoitua lehtikaalia. Viimeistele retiisiviipaleilla ja herneenversoilla.

Vinkki!

Surauta bataattitahna ja marinoi lehtikaalit jo juhlia edeltävänä päivänä. Kokoa leivät juuri ennen tarjoilua.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt