Banaani-suklaamuffinssit

35 min
3.8
1

Banaani-suklaamuffinssit

Helpot muffinssit valmistuvat sekoitettavasta taikinasta. Banaani ja suklaa saavat helpot muffinssit maistumaan meheviltä ja herkullisilta. Suosittelemme!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

Taikina

  • 2 dlfariinisokeria
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 2 kplmunaa
  • 1 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 2 kplbanaania (kypsää)
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 100 gsuklaata

Kuorrutus

  • 200 gvaniljarahkaa (tai sitruuna)
  • 200 gtuorejuustoa (maustamatonta)
  • 1 rkltomusokeria
  • 2 rklkoristerakeita

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Helpot muffinssit valmistuvat näin:

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Sekoita fariinisokeri, öljy, munat ja jogurtti puuhaarukalla kulhossa. Kuori banaanit, muussaa ne haarukalla lautasella ja lisää joukkoon.

Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Lisää ne munaseokseen ja sekoita nopeasti.

Rouhi suklaa veitsellä leikkuulaudalla. Kääntele suklaarouhe taikinaan. Älä sekoita enää voimakkaasti, jotta taikina ei sitkisty.

Jaa muffinssivuoat muffinssi- tai uunipellille. Annostele taikina kahdella lusikalla vuokiin.

Paista banaani-suklaamuffinsseja uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin ja vaikuttavat kypsiltä. Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorruttamista.

Yhdistä kulhossa rahka, tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä tai pursota kuorrutus jäähtyneille suklaa-banaanimuffinsseille.

Koristele helpot muffinssit nonparelleilla tai strösseleillä.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä