Lampaankyljykset – balsamicossa marinoidut herkkupalat tuovat ruokapöytään juhlan tuntua
gluteeniton
laktoositon
maidoton
munaton
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h
Lampaankyljykset saavat upean makunsa balsamicomarinadista. Näyttävät ja herkulliset lampaankyljykset ovat juhlaruokaa parhaimmillaan. Kurkkaan resepti!

Reseptin ainekset 6 annosta
1200 glampaankyljyksiä
1 tlsuolaa
1 rkloliiviöljyä
Marinadi
4 rklbalsamiviinietikkaa
1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1 rkltuoretta timjamia
1/2 tlmustapippuria
Lampaankyljykset valmistuvat näin:
- Pane lampaankyljykset muovipussiin. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada seos kyljysten päälle. Sulje pussi ja ravista.
- Säilytä pussia jääkaapissa 2–4 tuntia. Kääntele pussia silloin tällöin.
- Pyyhi kyljykset kuiviksi. Ripottele lampaankyljyksille suolaa.
- Paista kyljyksiä oliiviöljyssä kuumalla paistinpannulla noin 2–3 minuuttia per puoli.
- Tarjoa lampaankyljykset sinappikastikkeen ja ruusukaali-papupaistoksen kanssa.