Maku

Lampaankyljykset – balsamicossa marinoidut herkkupalat tuovat ruokapöytään juhlan tuntua

2 h 20 min
GL
LA
MA
MU
3.5
1

Lampaankyljykset saavat upean makunsa balsamicomarinadista. Näyttävät ja herkulliset lampaankyljykset ovat juhlaruokaa parhaimmillaan. Kurkkaan resepti!
Tulosta
Kuvat Petri Mulari

Ainekset (6 annosta)

  • 1200 glampaankyljyksiä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rkloliiviöljyä

Marinadi

  • 4 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Lampaankyljykset valmistuvat näin:

  1. Pane lampaankyljykset muovipussiin. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada seos kyljysten päälle. Sulje pussi ja ravista.
  2. Säilytä pussia jääkaapissa 2–4 tuntia. Kääntele pussia silloin tällöin.
  3. Pyyhi kyljykset kuiviksi. Ripottele lampaankyljyksille suolaa.
  4. Paista kyljyksiä oliiviöljyssä kuumalla paistinpannulla noin 2–3 minuuttia per puoli.
  5. Tarjoa lampaankyljykset sinappikastikkeen ja ruusukaali-papupaistoksen kanssa.
MITÄ PIDIT?
3.5