Maku

Ruusukaali-papupaistos

25 min
5
1

Ruusukaali-papupaistos

GL
KA
MU
1
5
Ruusukaaleista ja vihreistä pavuista valmistuu maistuva lisuke esimerkiksi liharuoan kaveriksi.
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 400 gruusukaalia
  • 250 gvihreitä papuja
  • 1 tlsuolaa

Paistamiseen

  • 1 rklvoita
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Esikäsittele kasvikset. Poista ruusukaaleista kova kanta ja uloimmat lehdet, jos ne ovat huonoja. Halkaise kaalit kahteen osaan. Poista pavuista kannat.

Esikeitä kaaleja ja papuja kiehuvassa vedessä noin 4 minuuttia. Huuhtele ne nopeasti kylmän veden alla. Jätä ne valumaan.

Sulata voi-öljyseos kasarissa. Kypsennä kaalipaloja ja papuja käännellen pannulla noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet väriä pintaan.

Mausta suolalla ja pippurilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä