Maku

Baja fish -tacot

1 h
MA
5
0

Tässä on täydelliset kalatacot! Tuplapanerointi vehnäjauhoilla ja panko-korppujauhoilla tekee kalafileistä huikean rapeita ja pikantti tuoretomaattikastike tuo annoksiin potkua.
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 10 kplvehnätortillaa

Täyte

  • 600 gvaaleaa kalaa (filee)
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklpaprikajauhetta (savustettua)
  • 1 tlchilijauhetta
  • 1 tljauhettua korianteria
  • 1 tlsuolaa
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlkorppujauhoja (panko)

Lisäksi

  • Uppopaistamiseen 5 dl rypsiöljyä
  • Tarjoiluun tuoretta korianteria, limettilohkoja ja sormisuolaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN

Valmista kalatacot näin:

Leikkaa kalafileet pienemmiksi paloiksi (5 cm x 5 cm).

Yhdistä jauhot ja mausteet laakealla lautasella. Riko munat toiselle lautaselle. Mittaa pankojauhot kolmannelle lautaselle.

Kierittele kalafileet kauttaaltaan ensin jauho-maustesekoituksessa.

Kääntele leivitetyt kalafileet sitten munassa ja lopuksi pankossa.

Kuumenna öljy kattilassa noin 180-asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun vaalea leipäpala ruskistuu noin minuutissa.

Laske leivitetyt kalafileet reikäkauhalla kuumaan öljyyn ja paista ne kullanruskeiksi ja rapeiksi, 2–4 palaa kerrallaan ja 2–3 minuuttia. Valuta talouspaperin päällä.

Kasaa tortilloille vastapaistettuja kalafileitä. Viimeistele kalataco-annokset Pico de Gallo -kastikkeella, tuoreella korianterilla, limetillä ja sormisuolalla. 

MITÄ PIDIT?
5