Baileys jäädyke suklaakoristeilla

7 h
3
0

Baileys jäädyke suklaakoristeilla

Helppo ja herkullinen Baileys jäädyke kruunaa pikkujoulupöydän! Valmista jäädyke pieniin vuokiin tai yhteen suureen vuokaan. Kuorruta suklaakastikkeella tai ohjeen kinuskilla. Hauskat suklaakoristeet on helppo valmistaa piparkakkumuoteilla.
Teksti Painted by Cakes
Kuvat Painted by Cakes
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Baileys jäädyke

  • 4 kplluomukananmunia
  • 1,5 dlsokeria
  • 6 dlvispikermaa
  • 2 dlBaileysiä

Kinuskikastike

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 dlfariinisokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlsuolaa

Koristelu

  • 100 gvalkosuklaata
  • 100 gtummaa suklaata
  • 1 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)

Tee näin

7 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN6 h
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Vatkaa kananmunia ja sokeria sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan, kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele kananmunavaahto ja Baileys kermavaahdon joukkoon. 

Kaada jäädyke yhteen suureen noin 2,5 litran kokoiseen silikoniseen kakkuvuokaan tai pieniin silikonivuokiin.

Anna jäätyä pakastimessa yön yli.

Kuumenna kinuskikastikkeen ainekset kattilassa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Keitä 7 minuuttia. Kaada kinuski kulhoon jäähtymään huoneenlämpöön ja sitten jääkaappiin.

Valmista suklaakoristeet sulattamalla suklaat mikrossa tai vesihauteessa erillisissä kulhoissa. Levitä suklaat ohuiksi levyiksi leivinpaperin päälle esimerkiksi leikkuulaudalle. Laita suklaalevyt hetkeksi jääkaappiin. Kun suklaa alkaa jähmettyä, ota kuvioita piparkakkumuoteilla. Laita suklaakuviot jääkaappiin.

Irrota jäädyke vuoasta ja valuta pinnalle kinuskikastiketta. Koristele suklaakuvioilla, rouhitulla hasselpähkinällä ja rouhitulla tummalla suklaalla.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä