


Baileys-jäädyke suklaakoristeilla
7 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 6 h 0 min
Helppo ja herkullinen Baileys-jäädyke kruunaa pikkujoulupöydän! Valmista jäädyke pieniin vuokiin tai yhteen suureen vuokaan. Kuorruta suklaakastikkeella tai ohjeen kinuskilla. Hauskat suklaakoristeet on helppo valmistaa piparkakkumuoteilla.
Reseptin ainekset
12 annosta
Baileys jäädyke
4 kpl
luomukananmunia
1,5 dl
sokeria
6 dl
vispikermaa
2 dl
Baileysiä
Kinuskikastike
2 dl
kuohukermaa
2 dl
fariinisokeria
1 tl
vaniljasokeria
1/4 tl
suolaa
Koristelu
100 g
valkosuklaata
100 g
tummaa suklaata
1 dl
hasselpähkinöitä (rouhittuna)
Baileys-jäädyke – ohje:
- Vatkaa kananmunia ja sokeria sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan, kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele kananmunavaahto ja Baileys kermavaahdon joukkoon.
- Kaada jäädyke yhteen suureen noin 2,5 litran kokoiseen silikoniseen kakkuvuokaan tai pieniin silikonivuokiin.
- Anna jäätyä pakastimessa yön yli.
- Kuumenna kinuskikastikkeen ainekset kattilassa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Keitä 7 minuuttia. Kaada kinuski kulhoon jäähtymään huoneenlämpöön ja sitten jääkaappiin.
- Valmista suklaakoristeet sulattamalla suklaat mikrossa tai vesihauteessa erillisissä kulhoissa. Levitä suklaat ohuiksi levyiksi leivinpaperin päälle esimerkiksi leikkuulaudalle. Laita suklaalevyt hetkeksi jääkaappiin. Kun suklaa alkaa jähmettyä, ota kuvioita piparkakkumuoteilla. Laita suklaakuviot jääkaappiin.
- Irrota jäädyke vuoasta ja valuta pinnalle kinuskikastiketta. Koristele Baileys-jäädyke suklaakuvioilla, rouhitulla hasselpähkinällä ja rouhitulla tummalla suklaalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat