Maku

Avokado-ohratto

40 min
3.7
0

Avokado-ohratto

Teksti Arja Elina Laine/Myllyn Paras Oy
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplsipulia (isoa)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlmustapippuria
  • 2 dlohrasuurimoita (Myllyn Paras Irtonainen Riisi + Ohraa)
  • 6 dlkasvislientä
  • 3 kplavokadoa
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 150 gkivettömiä oliiveja
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raasteena tai lastuina)
  • 30 gtuoretta korianteria

Ruistikut

  • 500 gruistaikinaa (pakaste) (Myllyn Paras)
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlseesaminsiemeniä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Valmista ensin ruistikut. Leikkaa hieman sulanut taikina terävällä veitsellä noin ½ cm:n levyisiksi suikaleiksi. Levystä tulee 15 tai 25 tankoa riippuen siitä, leikkaatko ne levyn pitkältä vai lyhyeltä sivulta.

Nosta tangot uunipellille ja kieputa ne löysille kierteille. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista tankoja 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä paistokasarissa. Lisää pippuri ja riisi-ohraseos. Anna suurimoiden kuullottua samalla sekoittaen. Kaada joukkoon kasvisliemi.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.

Kuori ja viipaloi sillä aikaa avokadot. Sivele ne sitruunamehulla. Paloittele feta.

Lisää joukkoon fetakuutioita, oliiveja, avokadoviipaleita ja parmesaania. Jätä osa koristeeksi pinnalle. Viimeistele korianterilla.

Tarjoile ohrattoa ruistikkujen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä