Kotivinkki

Avokado-bulgursalaatti

23 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
8 min
Ihanassa avokado-bulgursalaatissa maistuu myös marinoitu punasipuli, feta ja babypinaatti.
0
0
Julkaistu: 13.4.2016


Ainekset (2 annosta)

  • 1 ½ dlbulguria
  • 3 dlvettä
  • 1 tlsuolaa

Pikamarinoitu punasipuli

  • 1punasipuli
  • 1 rklsokeria
  • ½ tlsitruunan mehu
  • ½ dlneitsytoliiviöljyä
  • ½ tlsuolaa

Lisäksi

  • 1avokado
  • 100–150 gfetaa
  • kourallinen baby-pinaatinlehtiä
Tulosta

1. Valmista ensin punasipuli. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Yhdistä sipuli, sokeri, sitruunan mehu, öljy ja suola. Anna marinoitua muiden valmistelujen ajan. Sekoita välillä. Voit tehdä sipulin valmiiksi jo edellisenä päivänä. Säilytä se silloin jääkaapissa.

2. Kiehauta vesi bulguria varten. Lisää suola ja bulgur. Nosta kansi päälle ja keitä miedolla lämmöllä noin 8 minuuttia. Anna bulgurin jäähtyä hieman.

3. Halkaise avokado, poista kivi, kuori ja kuutioi hedelmäliha. Murra feta reiluiksi paloiksi. 

4. Yhdistä lämmin bulgur ja sipuli marinadeineen. Lisää avokado, feta ja pinaatti. Sekoita kevyesti ja tarjoa avokado-bulgursalaatti heti.

Upean aterian saat, kun tarjoat avokado-bulgursalaatin hernehummuksen ja voissa paistetun kuhan kera.

Kommentoi »