Joululeivonnainen rentoon rantatyyliin! Australialainen kerma-keksikakku saa täydet pisteet raikkaiden herkkujen ystäviltä

8 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
8 h
Australialainen ripple cake tehdään perinteisesti suklaakekseistä, mutta suomalaiseen joulumakuun sopivat piparkakkumaiset paksut Torpparinleipä-keksit tai muut kaneliset pikkuleivät.
MU
0
0
Julkaistu 30.11.2022


Reseptin ainekset (8 palaa)

  • 4 dlvispikermaa
  • 2 rklsokeria
  • 1vaniljatanko
  • 1 pkt (250 g)Torpparinleipä-keksejä (esim. Leivon leipomo)

Lisäksi

  • 2passiohedelmää
  • piparkakkuja
Tulosta

Australialainen kerma-keksikakku – ohje:

  1. Mittaa jääkaappikylmä kerma ja sokeri kulhoon. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa, irrota siemenet veitsen kärjellä ja laita ne kermaan.
  2. Vatkaa kerma niin paksuksi vaahdoksi, että vaahto pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.
  3. Tee keksikakku suoraan tarjoilualustalle. Laita muutama lusikallinen kermavaahtoa alustan pohjalle siihen kohtaan, johon haluat kakun. Lusikoi kunkin keksin pinnalle reilu ruokalusikallinen kermavaahtoa ja paina keksit yhteen. Asettele keksipötkö alustalle kermavaahdon päälle.
  4. Kuorruta keksit lopulla vaahdolla. Peitä keksipötkö kevyesti foliolla ja annan kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli.
  5. Koristele keksikakku passiohedelmällä ja piparkakuilla juuri ennen tarjoamista.

Vinkki!

Keksikakku säilyy jääkaapissa suljettavassa astiassa pari kolme päivää.

Kommentoi »