Maku

Aurinkoinen tomaattikeitto

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
KA
LA
MA
MU
4
2
Julkaistu: 4.7.2007


Ainekset (4 annosta)

  • 800 gtomaattimurskaa
  • 2 dlvettä
  • 3 rklkasvisfondia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplgrahampaahtoleipäviipaletta
  • 2 rklmakeaa chilikastiketta
  • 2 dlkookosmaitoa

Kirsikkatomaattisalsa

  • 125 gkirsikkatomaattia
  • 1/2 kplpunasipulia
  • 1/2 rkloliiviöljyä
  • 1/6 tlsuolaa
  • 1/6 tlmustapippuria
  • 1 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)
Tulosta
Kaada tomaattimurska ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää fondi, veitsellä hienonnetut valkosipulinkynnet sekä paloitellut leipäviipaleet, chilikastike ja kookoskerma.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Huuhdo kirsikkatomaatit ja leikkaa neljään osaan. Hienonna punasipuli. Pane ainekset kulhoon ja lisää öljy, mausteet sekä basilika- tai korianterisilppu. Mausta. Tarjoa aurinkoisen tomaattikeiton kanssa.
2 kommenttia