Maku

Auringonkukkasämpylät

1 h 10 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
45 min
Mehevissä auringonkukkasämpylöissä maistuvat auringonkukansiemenet ja porkkana. Kokeile ja ihastu!
LA
MA
MU
5
0
Julkaistu: 12.5.2014


Reseptin ainekset (10 kpl)

  • 2 1/2 dlmehujuomaa (porkkanamehua)
  • 25 ghiivaa
  • 1 dlporkkanaraastetta (hienoa)
  • 1 dlauringonkukansiemeniä
  • 2 rklhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 4 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1/2 dlrypsiöljyä

Päälle

  • 1/2 dlauringonkukansiemeniä
Tulosta

Auringonkukkasämpylät valmistuvat näin:

Lämmitä porkkanamehu kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.

Lisää porkkanaraaste, siemenet, hunaja ja suola. Alusta joukkoon jauhot vähitellen. Lisää loppuvaiheessa öljy. Vaivaa noin 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.

Kohota taikina liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

Leivo taikinasta jauhotetulla alustalla 10 pyöreää sämpylää. Siirrä sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

Leikkaa kohonneisiin auringonkukkasämpylöihin viillot saksilla, jokaiseen sämpylään 5–6 viiltoa ympäri sämpylän. Voitele sämpylän keskustaa vedellä ja ripottele siihen auringonkukansiemeniä.

Paista auringonkukkasämpylöitä 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Kommentoi »