Maku

Auringonkukkasämpylät

1 h 10 min
5
0

Auringonkukkasämpylät

LA
MA
MU
0
5
Mehevissä auringonkukkasämpylöissä maistuvat auringonkukansiemenet ja porkkana.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 2 1/2 dlmehujuomaa (porkkanamehua)
  • 25 ghiivaa
  • 1 dlporkkanaraastetta (hienoa)
  • 1 dlauringonkukansiemeniä
  • 2 rklhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 4 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1/2 dlrypsiöljyä

Päälle

  • 1/2 dlauringonkukansiemeniä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN45 min

Lämmitä porkkanamehu kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.

Lisää porkkanaraaste, siemenet, hunaja ja suola. Alusta joukkoon jauhot vähitellen. Lisää loppuvaiheessa öljy. Vaivaa noin 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.

Kohota taikina liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

Leivo taikinasta jauhotetulla alustalla 10 pyöreää sämpylää. Siirrä sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

Leikkaa kohonneisiin auringonkukkasämpylöihin viillot saksilla, jokaiseen sämpylään 5–6 viiltoa ympäri sämpylän. Voitele sämpylän keskustaa vedellä ja ripottele siihen auringonkukansiemeniä.

Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä