


Auringonkukkasämpylät
1 h 10 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 45 min
Mehevissä auringonkukkasämpylöissä maistuvat auringonkukansiemenet ja porkkana. Kokeile ja ihastu!
Reseptin ainekset
10 kpl
2 1/2 dl
mehujuomaa (porkkanamehua)
25 g
hiivaa
1 dl
porkkanaraastetta (hienoa)
1 dl
auringonkukansiemeniä
2 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
4 dl
hiivaleipäjauhoja
1/2 dl
rypsiöljyä
Päälle
1/2 dl
auringonkukansiemeniä
Auringonkukkasämpylät – ohje:
- Lämmitä porkkanamehu kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.
- Lisää porkkanaraaste, siemenet, hunaja ja suola. Alusta joukkoon jauhot vähitellen. Lisää loppuvaiheessa öljy. Vaivaa noin 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.
- Kohota taikina liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
- Leivo taikinasta jauhotetulla alustalla 10 pyöreää sämpylää. Siirrä sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
- Leikkaa kohonneisiin auringonkukkasämpylöihin viillot saksilla, jokaiseen sämpylään 5–6 viiltoa ympäri sämpylän. Voitele sämpylän keskustaa vedellä ja ripottele siihen auringonkukansiemeniä.
- Paista auringonkukkasämpylöitä 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat