Maku

Arabialainen maustekakku – se eksoottisempi kakku mummon reseptivihkosta

1 h 30 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
50 min
Arabialainen maustekakku toi mummolan leivonnaisiin ensimmäisiä eksoottisia makuja: kaakaojauhetta, mantelia, sitruunankuorta ja kanelia. Kahvikuorrutus viimeistelee herkun tyylikkääksi. Kokeile ja ihastu!
KA
4.4
0
Julkaistu: 16.12.2020


Ainekset (12 annosta )

  • 200 gvoita tai margariinia
  • 2 ½ dl sokeria
  • 3 munaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • ½ dl mantelirouhetta
  • 1–2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlsiirappia
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 sitruuna

Kuorrutus

  • 50 gvoita
  • ½ dl vahvaa kahvijuomaa
  • 5 dltomusokeria
  • ½ dl kaakaojauhetta
Tulosta

Arabialainen maustekakku valmistuu näin:

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää siirappi ja munat yksitellen samalla vatkaten.
  2. Raasta sitruunankuoren keltainen osa hienoksi ja lisää taikinaan.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos ja kerma vuorotellen taikinaan samalla sekoittaen.
  4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 2 litran kakkuvuokaan.
  5. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes taikinaa ei enää tartu tikkuun. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. Kuorruta kakku täysin jäähtyneenä.
  6. Kuorrutusta varten sulata voi kattilassa. Nosta kattila pois levyltä ja lisää joukkoon kuuma kahvi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi. Kumoa kuorrute arabialaisen maustekakun päälle lämpimänä, ennen kuin se alkaa kovettua.

Vinkki!

Voit leipoa arabialaisen maustekakun jo useita päiviä etukäteen, sillä maku syvenee säilytyksen aikana. Kuorruta kakku kuitenkin vasta tarjoilupäivänä.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ideoita? Osta Annin uunissa -leivontakirja Meillä kotona -kaupoista!

SISÄLTÖ JATKUU

Kommentoi »