Maku

Arabialainen maustekakku

1 h 30 min
4.5
2

Arabialainen maustekakku

Arabialainen maustekakku on kuivakakkujen klassikko. Tässä ohjeessa kuorrutukseen antaa tvistiä mansikanmakuinen tomusokeri. Kokeile ja ihastu!
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 palaa)

  • 200 gsuolatonta voita
  • 3 3/4 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlruokasoodaa
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 2 dltäysmaitoa

Kuorrutus

  • 4 dltomusokeria (mansikka)
  • 1 rklvettä

Pinnalle

  • 1 tlkoristerakeita

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Arabialainen maustekakku valmistuu näin:

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Yhdistä vehnäjauhoihin jauhettu manteli, kaakaojauhe, kaneli, sokeri, suola, sooda ja leivinjauhe.

Lisää kuivat aineen maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun (2 litran vetoiseen) leipävuokaan tai kahteen pienempään. Paista 175 asteessa 45–55 minuuttia. Varmista kypsyys.

Jäähdytä maustekakku ja kumoa.

Valmista kuorrutus sekoittamalla vesi ja tomusokeri. Kaada kuorrutus arabialaisen maustekakun päälle. Ripottele pinnalle koristerakeita.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä