Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Arabialainen maustekakku – se vieläkin mausteisempi kakku mummon reseptivihkosta

1 h 30 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 50 min

Arabialainen maustekakku toi mummolan leivonnaisiin ensimmäisiä erikoisempia makuja: kaakaojauhetta, mantelia, sitruunankuorta ja kanelia. Kahvikuorrutus viimeistelee herkun tyylikkääksi. Kokeile ja ihastu!

16.12.2020
Reseptin ainekset
12 annosta
Arabialainen maustekakku
200 g
voita tai margariinia
2 ½ dl
sokeria
3
munaa
5 dl
vehnäjauhoja
½ dl
mantelirouhetta
1–2 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
kanelia
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
siirappia
½ tl
ruokasoodaa
1 ½ tl
leivinjauhetta
2 dl
kuohukermaa
1
sitruuna
Kuorrutus
50 g
voita
½ dl
vahvaa kahvijuomaa
5 dl
tomusokeria
½ dl
kaakaojauhetta

Arabialainen maustekakku – ohje:

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää siirappi ja munat yksitellen samalla vatkaten.
  2. Raasta sitruunankuoren keltainen osa hienoksi ja lisää taikinaan.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos ja kerma vuorotellen taikinaan samalla sekoittaen.
  4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 2 litran kakkuvuokaan.
  5. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes taikinaa ei enää tartu tikkuun. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. Kuorruta kakku täysin jäähtyneenä.
  6. Kuorrutusta varten sulata voi kattilassa. Nosta kattila pois levyltä ja lisää joukkoon kuuma kahvi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi. Kumoa kuorrute arabialaisen maustekakun päälle lämpimänä, ennen kuin se alkaa kovettua.

Vinkki!

Voit leipoa arabialaisen maustekakun jo useita päiviä etukäteen, sillä maku syvenee säilytyksen aikana. Kuorruta kakku kuitenkin vasta tarjoilupäivänä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt