Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Appelsiinivuokakakku päättää aterian tyytyväiseen hyrinään – ja herkku on vieläpä ihanan mutkaton valmistaa!

1 h 15 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 55 min

Pääsiäisen ihanin kakku paistuu uunivuoassa. Päällystä appelsiinivuokakakku tuorejuustovaahdolla ja koristele appelsiiniviipaleilla ja suklaamunilla, niin saat uudenlaisen haastajan täytekakulle.

20.3.2024
Reseptin ainekset
8 annosta
1
appelsiini
2½ dl
sokeria
1 prk (200 g)
appelsiini- tai vaniljarahkaa
2
munaa
1½ dl
rypsiöljyä
100 g
valkosuklaata
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
⅓ tl
suolaa
Appelsiinivaahto
2 dl
vispikermaa
200 g
appelsiinituorejuustoa
½ dl
tomusokeria
Viimeistely
2
appelsiinia
10
pientä suklaamunaa
syötäviä kukkia (esim. pelargoni)

Appelsiinivuokakakku – ohje:

  1. Pese appelsiini. Raasta kuori (1 rkl) ja purista mehu (1 dl). Sekoita kuoriraaste ja sokeri, hiero raaste sormilla sokerin sekaan. Lisää mehu, rahka, munat ja öljy, sekoita tasaiseksi. Rouhi valkosuklaa.
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita jauhoseos ja suklaarouhe taikinaan.
  3. Vuoraa vuoka (20 × 30 cm) leivinpaperilla ja levitä taikina vuokaan.
  4. Paista 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.
  5. Valmista kuorrutus. Mittaa kerma, tuorejuusto ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
  6. Levitä vaahto kakun pinnalle ja viimeistele appelsiiniviipaleilla, pienillä pääsiäismunilla ja syötävillä kukilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt