


Appelsiinivuokakakku päättää aterian tyytyväiseen hyrinään – ja herkku on vieläpä ihanan mutkaton valmistaa!
1 h 15 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 55 min
Pääsiäisen ihanin kakku paistuu uunivuoassa. Päällystä appelsiinivuokakakku tuorejuustovaahdolla ja koristele appelsiiniviipaleilla ja suklaamunilla, niin saat uudenlaisen haastajan täytekakulle.
Reseptin ainekset
8 annosta
1
appelsiini
2½ dl
sokeria
1 prk (200 g)
appelsiini- tai vaniljarahkaa
2
munaa
1½ dl
rypsiöljyä
100 g
valkosuklaata
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
⅓ tl
suolaa
Appelsiinivaahto
2 dl
vispikermaa
200 g
appelsiinituorejuustoa
½ dl
tomusokeria
Viimeistely
2
appelsiinia
10
pientä suklaamunaa
syötäviä kukkia (esim. pelargoni)
Appelsiinivuokakakku – ohje:
- Pese appelsiini. Raasta kuori (1 rkl) ja purista mehu (1 dl). Sekoita kuoriraaste ja sokeri, hiero raaste sormilla sokerin sekaan. Lisää mehu, rahka, munat ja öljy, sekoita tasaiseksi. Rouhi valkosuklaa.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita jauhoseos ja suklaarouhe taikinaan.
- Vuoraa vuoka (20 × 30 cm) leivinpaperilla ja levitä taikina vuokaan.
- Paista 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.
- Valmista kuorrutus. Mittaa kerma, tuorejuusto ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Levitä vaahto kakun pinnalle ja viimeistele appelsiiniviipaleilla, pienillä pääsiäismunilla ja syötävillä kukilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat