Appelsiinitrifle
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Appelsiinitrifle koukuttaa vastakohdilla: joka lusikallisella saa suuhun makeaa, hapanta, raikasta, samettista ja rapeaa. Tämä jälkiruoka on kuin luksusbrunssi yhdessä lasissa!
KA
5
Kuvat
Julkaistu 1.7.2015

Appelsiinitrifle
Reseptin ainekset (5 annosta)
Appelsiinicurd
- 1 rklappelsiininkuoriraastetta
- 1 dlappelsiinitäysmehua (vastapuristettua)
- 2 rklsitruunamehua
- 1 dlsokeria
- 1 dltomusokeria
- 3 kplmunaa
- 75 gvoita (pehmeää)
Lisäksi
- 1 kplappelsiinia
- 1 kplverigreippiä
- 400 gturkkilaista jogurttia
- 2 dlmuromysliä (tai granolaa)
Appelsiinitrifle – ohje:
- Pese appelsiini huolellisesti. Raasta sen kuori hienoksi. Purista appelsiinista mehu. Purista tarvittaessa toisesta appelsiinista lisää.
- Mittaa pinnoitettuun kattilaan appelsiininkuori ja -mehu, sitruunamehu, sokerit ja kevyesti vatkatut munat.
- Kuumenna lähes kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä hetki keskilämmöllä edelleen sekoittaen, kunnes seos muuttuu kiisselimäiseksi ja sakeaksi.
- Nosta kattila pois levyltä. Sekoita paloiteltu voi appelsiiniseokseen. Purista curd halutessasi tiheän siivilän läpi.
- Anna jäähtyä. Siirrä tahna puhtaassa purkissa jääkaappiin. Tähän asti voit tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä.
- Poista appelsiinista ja verigreipistä kuoret ja uloimmat valkoiset kalvot terävällä veitsellä. Kuutioi hedelmäliha. Valuta kuutiot siivilässä. (Mehun voit vaikka juoda.)
- Annostele appelsiinitrifle maljoihin tai laseihin vuorotellen hedelmäpaloja, turkkilaista jogurttia, appelsiinicurdia ja granolaa.
- Peitä maljat ja siirrä jääkaappiin.
- Viimeistele granolalla juuri ennen tarjoilua.