Maku

Appelsiinitrifle

1 h 20 min
5
0

Appelsiinitrifle

Appelsiinitrifle koukuttaa vastakohdilla: joka lusikallisella saa suuhun makeaa, hapanta, raikasta, samettista ja rapeaa. Tämä jälkiruoka on kuin luksusbrunssi yhdessä lasissa!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

Appelsiinicurd

  • 1 rklappelsiininkuoriraastetta
  • 1 dlappelsiinitäysmehua (vastapuristettua)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 dlsokeria
  • 1 dltomusokeria
  • 3 kplmunaa
  • 75 gvoita (pehmeää)

Lisäksi

  • 1 kplappelsiinia
  • 1 kplverigreippiä
  • 400 gturkkilaista jogurttia
  • 2 dlmuromysliä (tai granolaa)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Pese appelsiini huolellisesti. Raasta sen kuori hienoksi. Purista appelsiinista mehu. Purista tarvittaessa toisesta appelsiinista lisää.

Mittaa pinnoitettuun kattilaan appelsiininkuori ja -mehu, sitruunamehu, sokerit ja kevyesti vatkatut munat.

Kuumenna lähes kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä hetki keskilämmöllä edelleen sekoittaen, kunnes seos muuttuu kiisselimäiseksi ja sakeaksi.

Nosta kattila pois levyltä. Sekoita paloiteltu voi appelsiiniseokseen. Purista curd halutessasi tiheän siivilän läpi.

Anna jäähtyä. Siirrä tahna puhtaassa purkissa jääkaappiin. Tähän asti voit tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä.

Poista appelsiinista ja verigreipistä kuoret ja uloimmat valkoiset kalvot terävällä veitsellä. Kuutioi hedelmäliha. Valuta kuutiot siivilässä. (Mehun voit vaikka juoda.)

Annostele maljoihin tai laseihin vuorotellen hedelmäpaloja, turkkilaista jogurttia, appelsiinicurdia ja granolaa.

Peitä maljat ja siirrä jääkaappiin.

Viimeistele granolalla juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä