


Appelsiinitrifle
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Appelsiinitrifle koukuttaa vastakohdilla: joka lusikallisella saa suuhun makeaa, hapanta, raikasta, samettista ja rapeaa. Tämä jälkiruoka on kuin luksusbrunssi yhdessä lasissa!
Reseptin ainekset
5 annosta
Appelsiinicurd
1 rkl
appelsiininkuoriraastetta
1 dl
appelsiinitäysmehua (vastapuristettua)
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
sokeria
1 dl
tomusokeria
3 kpl
munaa
75 g
voita (pehmeää)
Lisäksi
1 kpl
appelsiinia
1 kpl
verigreippiä
400 g
turkkilaista jogurttia
2 dl
muromysliä (tai granolaa)
Appelsiinitrifle – ohje:
- Pese appelsiini huolellisesti. Raasta sen kuori hienoksi. Purista appelsiinista mehu. Purista tarvittaessa toisesta appelsiinista lisää.
- Mittaa pinnoitettuun kattilaan appelsiininkuori ja -mehu, sitruunamehu, sokerit ja kevyesti vatkatut munat.
- Kuumenna lähes kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä hetki keskilämmöllä edelleen sekoittaen, kunnes seos muuttuu kiisselimäiseksi ja sakeaksi.
- Nosta kattila pois levyltä. Sekoita paloiteltu voi appelsiiniseokseen. Purista curd halutessasi tiheän siivilän läpi.
- Anna jäähtyä. Siirrä tahna puhtaassa purkissa jääkaappiin. Tähän asti voit tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä.
- Poista appelsiinista ja verigreipistä kuoret ja uloimmat valkoiset kalvot terävällä veitsellä. Kuutioi hedelmäliha. Valuta kuutiot siivilässä. (Mehun voit vaikka juoda.)
- Annostele appelsiinitrifle maljoihin tai laseihin vuorotellen hedelmäpaloja, turkkilaista jogurttia, appelsiinicurdia ja granolaa.
- Peitä maljat ja siirrä jääkaappiin.
- Viimeistele granolalla juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat