Appelsiinitrifle koukuttaa vastakohdilla: joka lusikallisella saa suuhun makeaa, hapanta, raikasta, samettista ja rapeaa. Tämä jälkiruoka on kuin luksusbrunssi yhdessä lasissa!
Pese appelsiini huolellisesti. Raasta sen kuori hienoksi. Purista appelsiinista mehu. Purista tarvittaessa toisesta appelsiinista lisää.
Mittaa pinnoitettuun kattilaan appelsiininkuori ja -mehu, sitruunamehu, sokerit ja kevyesti vatkatut munat.
Kuumenna lähes kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä hetki keskilämmöllä edelleen sekoittaen, kunnes seos muuttuu kiisselimäiseksi ja sakeaksi.
Nosta kattila pois levyltä. Sekoita paloiteltu voi appelsiiniseokseen. Purista curd halutessasi tiheän siivilän läpi.
Anna jäähtyä. Siirrä tahna puhtaassa purkissa jääkaappiin. Tähän asti voit tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä.
Poista appelsiinista ja verigreipistä kuoret ja uloimmat valkoiset kalvot terävällä veitsellä. Kuutioi hedelmäliha. Valuta kuutiot siivilässä. (Mehun voit vaikka juoda.)
Annostele appelsiinitrifle maljoihin tai laseihin vuorotellen hedelmäpaloja, turkkilaista jogurttia, appelsiinicurdia ja granolaa.