Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Appelsiinirahkakakku

3 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 50 min

Appelsiinirahkakakku on tyylikäs yhdistelmä appelsiinia ja suklaata muhkean cookiepohjan päällä. Tarjoa kakku kylmänä, niin sen maku on parhaimmillaan.

21.8.2017
Reseptin ainekset
20 annosta
Cookie-pohja
115 g
voita (pehmeää)
1/2 dl
sokeria
1/2 dl
fariinisokeria
1
muna
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
ruokasoodaa
1/4 tl
suolaa
115 g
tummaa suklaata
Täyte
600 g
appelsiinirahkaa (3 prk à 200 g, Valio)
120 g
smetanaa (1 purkki)
1/2 dl
sokeria
3
munaa
3 rkl
perunajauhoja
Suklaaganache
75 g
tummaa suklaata
1/2 dl
kuohukermaa

Valmista pohja. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Rouhi suklaa. Lisää ne taikinaan.

Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 22–24 cm) leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat.

Painele taikina vuoan pohjalle jauhoja apuna käyttäen. Nosta jääkaappiin.

Valmista suklaaganache. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Nosta liedeltä, kun suklaa on lähes liuennut kermaan. Sekoita tasaiseksi.

Vatkaa rahka, smetana ja sokeri yhteen. Lisää munat yksitellen ja siivilöi joukkoon perunajauhot. Sekoita tasaiseksi.

Kaada täyte pohjan päälle. Lisää suklaaganachesta 5–6 nokaretta täytteen pintaan. Marmoroi pinta vetämällä veitsellä nokareiden päältä kahteen suuntaan hieman pyöritellen.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 45–50 minuuttia, kunnes pinta on jähmettynyt ja saanut kauniin värin.

Ohje: Niilo Ranta

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt