Maku

Appelsiinirahkakakku

3 h 20 min
0
0

Appelsiinirahkakakku

Rahkakakku on tyylikäs yhdistelmä appelsiinia ja suklaata muhkean cookiepohjan päällä. Tarjoa kakku kylmänä, niin sen maku on parhaimmillaan.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

Cookie-pohja

  • 115 gvoita (pehmeää)
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 1 kplmuna
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 tlruokasoodaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 115 gtummaa suklaata

Täyte

  • 600 gappelsiinirahkaa (3 prk à 200 g, Valio)
  • 120 gsmetanaa (1 purkki)
  • 1/2 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 3 rklperunajauhoja

Suklaaganache

  • 75 gtummaa suklaata
  • 1/2 dlkuohukermaa

Tee näin

3 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 50 min

Valmista pohja. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Rouhi suklaa. Lisää ne taikinaan.

Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 22–24 cm) leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat.

Painele taikina vuoan pohjalle jauhoja apuna käyttäen. Nosta jääkaappiin.

Valmista suklaaganache. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Nosta liedeltä, kun suklaa on lähes liuennut kermaan. Sekoita tasaiseksi.

Vatkaa rahka, smetana ja sokeri yhteen. Lisää munat yksitellen ja siivilöi joukkoon perunajauhot. Sekoita tasaiseksi.

Kaada täyte pohjan päälle. Lisää suklaaganachesta 5–6 nokaretta täytteen pintaan. Marmoroi pinta vetämällä veitsellä nokareiden päältä kahteen suuntaan hieman pyöritellen.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 45–50 minuuttia, kunnes pinta on jähmettynyt ja saanut kauniin värin.

Ohje: Niilo Ranta

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä