Appelsiinimarmeladi
gluteeniton
maidoton
munaton
vegaani
kasvis
laktoositon
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Itse tehty appelsiinimarmeladi on ihan eri tavaraa kuin kaupan purnukat. Makeankirpeä appelsiinimarmeladi on ihanaa paahtoleivällä.

Reseptin ainekset noin 5 dl
1 kgappelsiineja (mielellään luomu)
1 sitruuna
500 ghillosokeria
Appelsiinimarmeladi ‒ ohje:
- Pese appelsiinit huolellisesti lämpimällä vedellä.
- Raasta kahden appelsiinin kuoret.
- Kuori appelsiinit veitsellä hedelmälihaa myötäillen niin, ettei valkoista osaa tule mukaan.
- Leikkaa appelsiinit ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Jos haluat marmeladista hienoa, voit soseuttaa appelsiinit sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi.
- Purista sitruunasta mehu. Pane hedelmät, kuoriraaste ja sitruunanmehu kattilaan, lisää sokeri.
- Keitä marmeladia ilman kantta noin 15 minuuttia.
- Tee marmeladikoe ja ota lautaselle lusikallinen marmeladia ja jäähdytä sen nopeasti jääkaapissa. Jos marmeladi on kiehunut tarpeeksi kauan, jäähtyneeseen marmeladiin lusikalla vedetty vako ei umpeudu.
- Purkita appelsiinimarmeladi puhtaisiin, kuumiin purkkeihin ja sulje ne välittömästi. Marmeladi säilyy avattuna jääkaapissa noin kuukauden.