Maku

Appelsiinimarmeladi

35 min
0
0

Appelsiinimarmeladi

GL
MA
MU
VE
0
0
Itse tehty appelsiinimarmeladi on ihan eri tavaraa kuin kaupan purnukat. Makeankirpeä appelsiinimarmeladi on ihanaa paahtoleivällä.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 1 kgappelsiineja (mielellään luomu)
  • 1 kplsitruuna
  • 500 ghillosokeria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Ohjeella valmistat 1/2 litraa appelsiinimarmeladia.

Pese appelsiinit huolellisesti lämpimällä vedellä.

Raasta kahden appelsiinin kuoret.

Kuori hedelmät veitsellä hedelmälihaa myötäillen niin, ettei valkoista osaa tule mukaan.

Leikkaa appelsiinit ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Jos haluat marmeladista hienoa, voit soseuttaa appelsiinit sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi.

Pane hedelmät ja kuoriraaste kattilaan ja lisää sokeri.

Keitä marmeladia ilman kantta noin 15 minuuttia.

Tee marmeladikoe ja ota lautaselle lusikallinen marmeladia ja jäähdytä sen nopeasti jääkaapissa. Jos marmeladi on kiehunut tarpeeksi kauan, jäähtyneeseen marmeladiin lusikalla vedetty vako ei umpeudu.

Purkita appelsiinimarmeladi puhtaisiin, kuumiin purkkeihin ja sulje ne välittömästi. Marmeladi säilyy avattuna jääkaapissa noin kuukauden.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä