Maku

Appelsiinimarmeladi

35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
15 min
Itse tehty appelsiinimarmeladi on ihan eri tavaraa kuin kaupan purnukat. Makeankirpeä appelsiinimarmeladi on ihanaa paahtoleivällä.
GL
MA
MU
VE
4.5
2
Julkaistu: 24.2.2017


Reseptin ainekset (noin 5 dl)

  • 1 kgappelsiineja (mielellään luomu)
  • 1 sitruuna
  • 500 ghillosokeria
Tulosta

Appelsiinimarmeladi ‒ ohje:

  1. Pese appelsiinit huolellisesti lämpimällä vedellä.
  2. Raasta kahden appelsiinin kuoret.
  3. Kuori appelsiinit veitsellä hedelmälihaa myötäillen niin, ettei valkoista osaa tule mukaan.
  4. Leikkaa appelsiinit ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Jos haluat marmeladista hienoa, voit soseuttaa appelsiinit sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi.
  5. Purista sitruunasta mehu. Pane hedelmät, kuoriraaste ja sitruunanmehu kattilaan, lisää sokeri.
  6. Keitä marmeladia ilman kantta noin 15 minuuttia.
  7. Tee marmeladikoe ja ota lautaselle lusikallinen marmeladia ja jäähdytä sen nopeasti jääkaapissa. Jos marmeladi on kiehunut tarpeeksi kauan, jäähtyneeseen marmeladiin lusikalla vedetty vako ei umpeudu.
  8. Purkita appelsiinimarmeladi puhtaisiin, kuumiin purkkeihin ja sulje ne välittömästi. Marmeladi säilyy avattuna jääkaapissa noin kuukauden.
2 kommenttia