4,5(18)
Appelsiinimarmeladi
gluteeniton
maidoton
munaton
vegaani
kasvis
laktoositon
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Itse tehty appelsiinimarmeladi on ihan eri tavaraa kuin kaupan purnukat. Makeankirpeä appelsiinimarmeladi on ihanaa paahtoleivällä.
Julkaistu 24.2.2017
Maku
Reseptin ainekset noin 5 dl
1 kgappelsiineja (mielellään luomu)
1 sitruuna
500 ghillosokeria

Appelsiinimarmeladi ‒ ohje:

  1. Pese appelsiinit huolellisesti lämpimällä vedellä.
  2. Raasta kahden appelsiinin kuoret.
  3. Kuori appelsiinit veitsellä hedelmälihaa myötäillen niin, ettei valkoista osaa tule mukaan.
  4. Leikkaa appelsiinit ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Jos haluat marmeladista hienoa, voit soseuttaa appelsiinit sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi.
  5. Purista sitruunasta mehu. Pane hedelmät, kuoriraaste ja sitruunanmehu kattilaan, lisää sokeri.
  6. Keitä marmeladia ilman kantta noin 15 minuuttia.
  7. Tee marmeladikoe ja ota lautaselle lusikallinen marmeladia ja jäähdytä sen nopeasti jääkaapissa. Jos marmeladi on kiehunut tarpeeksi kauan, jäähtyneeseen marmeladiin lusikalla vedetty vako ei umpeudu.
  8. Purkita appelsiinimarmeladi puhtaisiin, kuumiin purkkeihin ja sulje ne välittömästi. Marmeladi säilyy avattuna jääkaapissa noin kuukauden.
2 kommenttia