Appelsiinilla maustetut suklaaleivokset

3 h 40 min
3.7
6

Appelsiinilla maustetut suklaaleivokset

Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

Pohjat

  • 100 gvoita (kylmää)
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dltomusokeria
  • 1 1/2 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 kplmunaa

Täyte

  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • 2 rklsiirappia (glukoosisiirappia, DanSukker)
  • 100 gtummaa suklaata
  • 2 tlappelsiininkuoriraastetta
  • 1 1/2 tlsitruslikööriä (Cointreau)

Kuorrutus

  • 200 gtummaa suklaata (70 % kaakaota)
  • 1 rklrypsiöljyä

Lisäksi

  • appelsiininkuorta ohuina suikaleina
  • merisuolaa

Tee näin

3 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN3 h

Nypi kuutioitu voi, jauhot, tomu-sokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri kulhossa. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi.

Jaa taikina pieniksi paloiksi. Taputtele ne jauhotetuin sormin pienten, voideltujen leivosvuokien pohjalle ja reunoille.

Paista pohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja irrota pohjat varovasti vuoistaan.

Täytettä varten kiehauta kattilassa kerma ja glukoosisiirappi. Rouhi suklaa ja siirrä se teräskulhoon.

Kaada kuuma kermaseos suklaarouheen päälle. Sekoita, kunnes suklaa liukenee ja seos on silkkimäisen tasaista.

Mausta appelsiininkuorella ja liköörillä. Siirrä kuorrutus jääkaappiin pariksi tunniksi, kunnes seos on tryffelimäistä ja sakeaa. Sekoita pari kertaa jäähdyttämisen aikana.

Annostele suklaatäyte leivospohjille kahden pikkulusikan avulla. Siirrä hetkeksi kylmään odottamaan.

Sulata kuorrutteen suklaa paloiteltuna mikroaaltouunissa miedolla teholla ja välillä sekoitellen (tai vesihauteessa). Lisää öljy.

Kasta appelsiinilla maustetut suklaaleivokset suklaaseen ja anna niiden jähmettyä ritilällä.

Koristele suklaaleivokset appelsiininkuorella ja merisuolahiutaleilla.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä