Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Appelsiinilla maustetut suklaaleivokset

3 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 3 h 0 min
20.11.2013
Reseptin ainekset
25 kpl
Pohjat
100 g
voita (kylmää)
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
tomusokeria
1 1/2 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 kpl
munaa
Täyte
1 1/2 dl
kuohukermaa
2 rkl
siirappia (glukoosisiirappia, DanSukker)
100 g
tummaa suklaata
2 tl
appelsiininkuoriraastetta
1 1/2 tl
sitruslikööriä (Cointreau)
Kuorrutus
200 g
tummaa suklaata (70 % kaakaota)
1 rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
appelsiininkuorta ohuina suikaleina
merisuolaa

Nypi kuutioitu voi, jauhot, tomu-sokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri kulhossa. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi.

Jaa taikina pieniksi paloiksi. Taputtele ne jauhotetuin sormin pienten, voideltujen leivosvuokien pohjalle ja reunoille.

Paista pohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja irrota pohjat varovasti vuoistaan.

Täytettä varten kiehauta kattilassa kerma ja glukoosisiirappi. Rouhi suklaa ja siirrä se teräskulhoon.

Kaada kuuma kermaseos suklaarouheen päälle. Sekoita, kunnes suklaa liukenee ja seos on silkkimäisen tasaista.

Mausta appelsiininkuorella ja liköörillä. Siirrä kuorrutus jääkaappiin pariksi tunniksi, kunnes seos on tryffelimäistä ja sakeaa. Sekoita pari kertaa jäähdyttämisen aikana.

Annostele suklaatäyte leivospohjille kahden pikkulusikan avulla. Siirrä hetkeksi kylmään odottamaan.

Sulata kuorrutteen suklaa paloiteltuna mikroaaltouunissa miedolla teholla ja välillä sekoitellen (tai vesihauteessa). Lisää öljy.

Kasta appelsiinilla maustetut suklaaleivokset suklaaseen ja anna niiden jähmettyä ritilällä.

Koristele suklaaleivokset appelsiininkuorella ja merisuolahiutaleilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt