Maku

Appelsiinikeikauskakku

1 h 45 min
5
0

Appelsiinikeikauskakku

Vaahterasiirapissa karamellisoidut appelsiiniviipaleet ovat vastustamattoman tahmeita. Keikauskakkuun käytetään appelsiinit kuorineen. Valitse siis hyllystä luomuhedelmät.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplappelsiinia (luomu)
  • 1 dlvaahterasiirappia

Vuokaan

  • 30 gvoita

Taikina

  • 2 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 3/4 tlkardemummaa
  • 1 dlappelsiinimehua
  • 1 0appelsiinin kuori raastettuna
  • 125 gvoita

Päälle

  • 1/2 dlvaahterasiirappia

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Pese appelsiinit hyvin ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Älä käytä reunimmaisia viipaleita.

Kuumenna vaahterasiirappi pannulla ja lisää appelsiinit. Hauduta miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata voi ja sivele sillä piirakkavuoan (Ø noin 25 cm) pohja ja reunat. Kaada loppu rasva vuoan pohjalle.

Levitä päälle appelsiinit.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.

Kiehauta appelsiinimehu, kuoriraaste ja voi kattilassa ja kaada kuuma seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan appelsiinien päälle.

Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 t. Jäähdytä hetki ja kumoa kakku tarjoiluvadille. Viimeistele vaahterasiirapilla. Tarjoa keikauskakku vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä