


Appelsiinikeikauskakku
1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min
Vaahterasiirapissa karamellisoidut appelsiiniviipaleet ovat vastustamattoman tahmeita. Keikauskakkuun käytetään appelsiinit kuorineen. Valitse siis hyllystä luomuhedelmät.
Reseptin ainekset
4 annosta
2
appelsiinia (luomu)
1 dl
vaahterasiirappia
Vuokaan
30 g
voita
Taikina
2
munaa
2 dl
sokeria
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
3/4 tl
kardemummaa
1 dl
appelsiinimehua
1
appelsiinin kuori raastettuna
125 g
voita
Päälle
1/2 dl
vaahterasiirappia
Appelsiinikeikauskakku – ohje:
- Pese appelsiinit hyvin ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Älä käytä reunimmaisia viipaleita.
- Kuumenna vaahterasiirappi pannulla ja lisää appelsiinit. Hauduta miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sulata voi ja sivele sillä piirakkavuoan (Ø noin 25 cm) pohja ja reunat. Kaada loppu rasva vuoan pohjalle.
- Levitä päälle appelsiinit.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.
- Kiehauta appelsiinimehu, kuoriraaste ja voi kattilassa ja kaada kuuma seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan appelsiinien päälle.
- Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 t. Jäähdytä hetki ja kumoa kakku tarjoiluvadille. Viimeistele vaahterasiirapilla.
- Tarjoa appelsiinikeikauskakku vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat