Appelsiinikana uunissa

1 h 25 min
5
2

Appelsiinikana uunissa

GL
MU
2
5
Kokonaisena kypsennetty kana rakastaa voitelua. Takuumehevän uunikanan saat, kun hierot kanan pintaan appelsiinista, voista ja timjamista sekoitettua maukasta tahnaa, valutat päälle vaahterasiirappia ja öljyä ja valelet broileria paistamisen aikana liemellä.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 1 kplbroileri kokonainen, nahkoineen (1000 g)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria (rouhittuna)

Appelsiini-maustevoi

  • 50 gvoita (pehmeää)
  • 1 rklappelsiininkuoriraastetta (yhden luomuappelsiinin kuori)
  • 2 rklappelsiinitäysmehua
  • 2 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 1/2 tlsuolaa

Päälle ja valeluun

  • 1/2 dloliiviöljyä (hyvää)
  • 3/4 dlvaahterasiirappia

Lisäksi

  • 2 kplappelsiinia (luomu)

Lisäksi

  • paistinlankaa sitomiseen

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Valmista appelsiinikana uunissa näin:

Jos käytät pakastebroileria, sulata se jääkaapissa yön yli.

Taputtele broileri talouspaperilla kuivaksi ja mausta se sisäpuolelta suolalla ja pippurilla. Nosta broileri uunivuokaan.

Sekoita maustevoin ainekset yhteen.

Työnnä puolet voista broilerin rintafileiden ja nahkan väliin siten, että et riko nahkaa. Tee reisiin pienet viillot ja työnnä maustevoita myös reisilihojen ja nahan väliin.

Hiero loput voista broilerin päälle.

Sido lintu tiiviisti paistilangalla siten, että koivet ja siivet eivät repsota ulospäin vaan broileri kypsyy tasaisesti.

Valele broileri oliiviöljyn ja vaahterasiirapin seoksella.

Pese appelsiinit huolellisesti ja leikkaa ne lohkoiksi. Asettele lohkot broilerin viereen uunivuokaan.

Kypsennä broileria 225-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Laske uunilämpö 200 asteeseen. Jatka kypsentämistä vielä noin tunti, kunnes broileri saa kauniin värin ja on kypsää.

Valele broileria vuokaan kertyneellä vaahterasiirappiliemellä vartin välein.

Testaa broilerin kypsyys joko tikulla tai lämpömittarilla. Pistä cocktailtikulla broilerin reiteen. Jos ulos valuva neste on kirkasta, broileri on kypsää. Kypsän broilerin lihan sisälämpötila on 75 astetta.

Anna uunikanan vetäytyä hetki paistamisen jälkeen.

Tarjoa appelsiinibroileri kuskusin, kvinoan, riisin tai uunijuuresten kanssa.

Vinkki!

* Keitä broilerin luut, nahat ja rippeet maukkaaksi liemeksi!

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä