Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Appelsiinikana uunissa

1 h 25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 10 min

Kokonaisena kypsennetty kana rakastaa voitelua. Takuumehevän uunikanan saat, kun hierot kanan pintaan appelsiinista, voista ja timjamista sekoitettua maukasta tahnaa, valutat päälle vaahterasiirappia ja öljyä ja valelet broileria paistamisen aikana liemellä.

1.4.2016
Reseptin ainekset
5 annosta
1
broileri kokonainen, nahkoineen (1000 g)
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria (rouhittuna)
Appelsiini-maustevoi
50 g
voita (pehmeää)
1 rkl
appelsiininkuoriraastetta (yhden luomuappelsiinin kuori)
2 rkl
appelsiinitäysmehua
2 rkl
tuoretta timjamia (silputtuna)
1/2 tl
suolaa
Päälle ja valeluun
1/2 dl
oliiviöljyä (hyvää)
3/4 dl
vaahterasiirappia
Lisäksi
2
appelsiinia (luomu)
Lisäksi
paistinlankaa sitomiseen

Appelsiinikana uunissa – ohje:

  1. Jos käytät pakastebroileria, sulata se jääkaapissa yön yli.
  2. Taputtele broileri talouspaperilla kuivaksi ja mausta se sisäpuolelta suolalla ja pippurilla. Nosta broileri uunivuokaan.
  3. Sekoita maustevoin ainekset yhteen.
  4. Työnnä puolet voista broilerin rintafileiden ja nahkan väliin siten, että et riko nahkaa. Tee reisiin pienet viillot ja työnnä maustevoita myös reisilihojen ja nahan väliin.
  5. Hiero loput voista broilerin päälle.
  6. Sido lintu tiiviisti paistilangalla siten, että koivet ja siivet eivät repsota ulospäin vaan broileri kypsyy tasaisesti.
  7. Valele broileri oliiviöljyn ja vaahterasiirapin seoksella.
  8. Pese appelsiinit huolellisesti ja leikkaa ne lohkoiksi. Asettele lohkot broilerin viereen uunivuokaan.
  9. Kypsennä broileria 225-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
  10. 10
    Laske uunilämpö 200 asteeseen. Jatka kypsentämistä vielä noin tunti, kunnes broileri saa kauniin värin ja on kypsää.
  11. 11
    Valele broileria vuokaan kertyneellä vaahterasiirappiliemellä vartin välein.
  12. 12
    Testaa broilerin kypsyys joko tikulla tai lämpömittarilla. Pistä cocktailtikulla broilerin reiteen. Jos ulos valuva neste on kirkasta, broileri on kypsää. Kypsän broilerin lihan sisälämpötila on 75 astetta.
  13. 13
    Anna uunikanan vetäytyä hetki paistamisen jälkeen.
  14. 14
    Tarjoa appelsiinikana kuskusin, kvinoan, riisin tai uunijuuresten kanssa.

Vinkki!

Keitä broilerin luut, nahat ja rippeet maukkaaksi liemeksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt