Appelsiiniboston – suloisen pullakakun kierteisiin kätkeytyy kanelilla ja appelsiinilla maustettu tuorejuustotäyte
kasvis
2 h 15 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 50 min
Appelsiinibostonin tuorejuustotäyte maistuu kanelilta ja raikkaalta appelsiininkuorelta. Tätä bostonia ei voidella, sillä se saa kiiltoa ja mehevyyttä kypsän pullan päälle lusikoitavasta ranskankermasta.

Reseptin ainekset 12 annosta
Pullataikina
2½ dlmaitoa
25 ghiivaa
1muna
1 dlsokeria
1 tlsuolaa
2 tlkardemummaa
7–8 dlvehnäjauhoja
75 gpehmeää voita
Appelsiiniboston
1 annospullataikinaa
Täyte
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1luomuappelsiininkuori raastettuna
2 rkljauhettua kanelia
1 dlsokeria
Lisäksi
voita vuokaan
Pinnalle
1 ½ dlranskankermaa
1 rklsokeria
appelsiininkuorisuikaleita
Appelsiiniboston – ohje:
- Valmista ensin pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva maidon joukkoon. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma sekä reilu puolet jauhoista. Alusta pehmeä voi taikinan joukkoon sekä loput jauhot pienissä erissä. Jos teet pullapitkoa, pitkotaikina saa olla hieman pikkupullataikinaa kovempi.
- Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa taikinakulhon reunoista. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Notkista tuorejuusto lusikalla sekoittaen. Raasta appelsiininkuori joukkoon.
- Kauli kohonnut taikina 30 x 60 -senttiseksi, ohueksi levyksi. Levitä tuorejuustotäyte tasaiseksi kerrokseksi levylle. Ripottele kaneli ja sokeritäytteen päälle.
- Taita levyn pitkä sivu kaksinkerroin ja painele levyt kevyesti vastakkain. Leikkaa levystä taikinapyörällä 14 noin kahden sentin levyistä suikaleitta. Pyöritä suikaleet kevyesti kierteille ja kietaisi kierteet solmuiksi. Laita solmut noin kahden litran vetoiseen, voideltuun rengasvuokaan. Anna kohota noin 30 minuuttia.
- Kypsennä pullaa 175 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes pulla on kypsä. Anna jäähtyä hetki
- Mausta ranskankerma sokerilla. Lusikoi kuorrutetta jäähtyneen bostonin pinnalle. Viimeistele appelsiininkuorisuikaleilla.
Vinkki!
Pullaan saa makua ja mehevyyttä, kun malttaa kaulia taikinan ohueksi levyksi ennen täyttämistä.