Maku

Appelsiini-kardemummachurrot

2 h 40 min
0
0

Appelsiini-kardemummachurrot

Churrot eli munkkitangot ovat erottamaton osa espanjalaista herkkukulttuuria. Tällä kertaa munkkitaikina maustetaan viehättävästi appelsiininkuorella ja kardemummalla. Tee taikina jääkaappiin jo edellisenä päivänä, jolloin herkuttelu sujuu nopeammin. Kuva: Reetta Pasanen
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Taikina

  • 2 dlerikoisvehnäjauhoja
  • 1 rkltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlappelsiinin kuorta hienoksi raastettuna (luomu)
  • 1/2 tljauhettua kardemummaa
  • 2 dlvettä
  • 100 gvoita
  • 3 kplmunaa

Uppopaistamiseen

  • 5 dlrypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)

Sokerointiin

  • 1 dlhienoa kidesokeria (Siro)

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN2 h

Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, tomu- ja vaniljasokeri, appelsiininkuori ja kardemumma.

Kiehauta kattilassa vesi ja kuutioitu voi. 

Lisää kattilaan jauhoseos koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Ota kattila pois levyltä.

Lisää lopuksi munat yksitellen ja sähkövatkaimella sekoittaen.

Siirrä taikina metallisella tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin, jääkaappiin. Anna taikinan vetäytyä pari tuntia tai yön yli.

Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi. Testaa öljyn kuumuus pienellä määrällä taikinaa. Jos taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.

Pursota kuumaan öljyyn varovasti 10 cm pitkiä taikinatankoja. Paista ne kullanruskeiksi muutama tanko kerrallaan.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperilla vuoratulle lautaselle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin.

Kääntele lämpimät churrot heti sokerissa ja tarjoa vastapaistettuina paksun kaakaon tai suklaadipin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä