Appelsiini-kardemummachurrot
2 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
2 h Churrot eli munkkitangot ovat erottamaton osa espanjalaista herkkukulttuuria. Tällä kertaa munkkitaikina maustetaan viehättävästi appelsiininkuorella ja kardemummalla. Tee taikina jääkaappiin jo edellisenä päivänä, jolloin herkuttelu sujuu nopeammin.
KA
0
Kuvat
Julkaistu 7.3.2016

Appelsiini-kardemummachurrot
Reseptin ainekset (20 kpl)
Taikina
- 2 dlerikoisvehnäjauhoja
- 1 rkltomusokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 tlappelsiinin kuorta hienoksi raastettuna (luomu)
- 1/2 tljauhettua kardemummaa
- 2 dlvettä
- 100 gvoita
- 3 kplmunaa
Uppopaistamiseen
- 5 dlrypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
Sokerointiin
- 1 dlhienoa kidesokeria (Siro)
Appelsiini-kardemummachurrot – ohje:
- Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, tomu- ja vaniljasokeri, appelsiininkuori ja kardemumma.
- Kiehauta kattilassa vesi ja kuutioitu voi.
- Lisää kattilaan jauhoseos koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Ota kattila pois levyltä.
- Lisää lopuksi munat yksitellen ja sähkövatkaimella sekoittaen.
- Siirrä taikina metallisella tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin, jääkaappiin. Anna taikinan vetäytyä pari tuntia tai yön yli.
- Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi. Testaa öljyn kuumuus pienellä määrällä taikinaa. Jos taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.
- Pursota kuumaan öljyyn varovasti 10 cm pitkiä taikinatankoja. Paista ne kullanruskeiksi muutama tanko kerrallaan.
- Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperilla vuoratulle lautaselle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin.
- Kääntele lämpimät churrot heti sokerissa ja tarjoa vastapaistettuina paksun kaakaon tai suklaadipin kanssa.

Churrot ja nutelladippi
Kotivinkki

Churrot eli munkkitangot – nämä espanjalaiset herkut sopivat sekä brunssille että juhlapöytään
Maku

Churropallot
Maku

Churros eli sokeriset terveiset Espanjasta
Kotivinkki

Munkkitangot (Churros)
Maku

Sahrami-valkosuklaahyytelö
Maku

Mantelikeksit (Galletas de almera)
Maku

Lumumba on täydellinen talvipäivien lämmittäjä – näin valmistat herkullisen brandykaakaon itse
Maku

Katalonialainen crema catalana
Maku