


Appelsiini-kardemummachurrot
2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 0 min
Churrot eli munkkitangot ovat erottamaton osa espanjalaista herkkukulttuuria. Tällä kertaa munkkitaikina maustetaan viehättävästi appelsiininkuorella ja kardemummalla. Tee taikina jääkaappiin jo edellisenä päivänä, jolloin herkuttelu sujuu nopeammin.
Reseptin ainekset
20 kpl
Taikina
2 dl
erikoisvehnäjauhoja
1 rkl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
appelsiinin kuorta hienoksi raastettuna (luomu)
1/2 tl
jauhettua kardemummaa
2 dl
vettä
100 g
voita
3 kpl
munaa
Uppopaistamiseen
5 dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
Sokerointiin
1 dl
hienoa kidesokeria (Siro)
Appelsiini-kardemummachurrot – ohje:
- Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, tomu- ja vaniljasokeri, appelsiininkuori ja kardemumma.
- Kiehauta kattilassa vesi ja kuutioitu voi.
- Lisää kattilaan jauhoseos koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Ota kattila pois levyltä.
- Lisää lopuksi munat yksitellen ja sähkövatkaimella sekoittaen.
- Siirrä taikina metallisella tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin, jääkaappiin. Anna taikinan vetäytyä pari tuntia tai yön yli.
- Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi. Testaa öljyn kuumuus pienellä määrällä taikinaa. Jos taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.
- Pursota kuumaan öljyyn varovasti 10 cm pitkiä taikinatankoja. Paista ne kullanruskeiksi muutama tanko kerrallaan.
- Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperilla vuoratulle lautaselle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin.
- Kääntele lämpimät churrot heti sokerissa ja tarjoa vastapaistettuina paksun kaakaon tai suklaadipin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat