Maku

Veriappelsiini-jogurttikakku hurmaa! Kirpeänmakeasta hedelmästä ja turkkilaisesta jogurtista syntyy raikas herkku

8 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
8 h
Veriappelsiini-jogurttikakku on juustokakun pirteämpi versio, joka syntyy paksusta jogurtista. Koko komeuden kruunaavat punaisen ja oranssin hehkuvat värit. Nappaa ihana resepti!
3.8
0
Julkaistu: 26.1.2022


Reseptin ainekset (12)

Pohja

  • 200 gkaurakeksejä
  • 75 gvoita

Täyte

  • 5liivatelehteä
  • 2 (300 g)veriappelsiinia
  • 800 gturkkilaista jogurttia
  • 2 dltomusokeria

Kiille

  • 3–4veriappelsiinia (3 dl mehua)
  • 3liivatelehteä
  • ½ dlsokeria

Koristelu

  • 1veriappelsiini
Tulosta

Veriappelsiini-jogurttikakku valmistuu näin:

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle. Murskaa keksit. Sulata voi ja lisää se keksimurskaan. Painele seos vuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin tekeytymään.
  2. Pane täytteen liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuori veriappelsiinit veitsellä. Soseuta hedelmäliha tehosekoittimessa. Laita 0,5 dl soseesta kattilaan. Sekoita loput soseesta turkkilaiseen jogurttiin ja mausta tomusokerilla.
  3. Kuumenna veriappelsiinisose kiehuvaksi, purista liivatteista vesi ja liuota ne soseeseen. Sekoita liivateseos jogurttitäytteeseen. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia, mieluiten yön yli.
  4. Valmista kiille. Purista veriappelsiineista mehu. Siivilöi mehu tiheän siivilän läpi ja mausta sokerilla. Mittaa mehusta 0,5 dl kattilaan.
  5. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.
  6. Kuumenna mehu kattilassa. Lisää puristetut liivatteet. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos lopun mehun joukkoon. Valuta kiille varovasti hyytyneen kakun päälle. Peitä kakku kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.
  7. Irrota veriappelsiini-jogurttikakku vuoasta ja koristele halutessasi veriappelsiinilohkoilla.
Kommentoi »