Kotivinkki

Appelsiini-jogurttikakku

4 h 30 min
3.8
0

Appelsiini-jogurttikakku

Appelsiini-jogurttikakku saa ylleen veriappelsiineista ja granaattiomenan siemenistä tehdyn hegelmäsalaatin sekä muutaman lusikallisen hunajasta ja joulun mausteista keiteltyä siirappia.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (8-10 )

  • 75 gvoita
  • 100 gdigestive- tai kaurakeksejä
  • 1 tlkanelia

Täyte

  • 6liivatelehteä
  • 1appelsiinin kuori
  • 5 dlpaksua jogurttia (500 g)
  • 1 ½ dlsokeria
  • 3 dlkuohukermaa
  • 2 rklappelsiinin mehua

Hedelmäsalaatti

  • 1 dlhunajaa
  • 1 dlvettä
  • 2kanelitankoa
  • 2tähtianista
  • ½vaniljatanko
  • 2appelsiinia
  • 1veriappelsiini tai -greippi
  • 1granaattiomena

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h

1. Sulata voi. Aja keksit muruiksi monitoimikoneessa. Lisää kaneli ja voisula.

2. Pingota irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin leivinpaperi. Tasoita muruseos vuoan pohjalle.

3. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Pese ja raasta appelsiinin oranssi kuori. Yhdistä jogurtti, sokeri ja kuoriraaste. Vaahdota kerma ja lisää se jogurttiseokseen.

4. Kuumenna appelsiinimehu. Liuota siihen kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivate jogurttivaahtoon ohuena norona koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksimurujen päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

5. Mittaa kattilaan hunaja ja vesi. Lisää mausteet. Keitä 5–10 minuuttia, kunnes jäljellä on noin puolet nesteestä. Anna siirapin jäähtyä kokonaan.

6. Leikkaa appelsiinit terävällä veitsellä täysin kuorettomiksi. Leikkaa myös lohkot pois veitsellä aivan hedelmäkalvon vierestä. Halkaise granaattiomena ja lusikoi siemenet samaan kulhoon appelsiinien kanssa. Kaada jäähtynyt siirappi hedelmien päälle.

7. Irrota appelsiini-jogurttikakku vuoasta ja tarjoa hedelmäsalaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä