


Appelsiini-chilikakku
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Appelsiini tekee kakusta raikkaan ja sopivan kirpeän. Ripaus chiliä tuo kokonaisuuteen sopivaa potkua. Appelsiini-tomusokerikuorrutus kruunaa helpon ja herkullisen leivonnaisen. Kuva: Reetta Pasanen
Reseptin ainekset
20 annosta
Taikina
150 g
voita (pehmeää)
2 1/2 dl
fariinisokeria
3 kpl
munaa (huoneenlämpöistä)
1 tl
appelsiinin kuorta hienoksi raastettuna (luomu)
1 kpl
appelsiinin hedelmäliha kuutioituna ja mehu
200 g
turkkilaista jogurttia
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1-2 tl
kuivattua chiliä
Kuorrutus
4 dl
tomusokeria
3-4 rkl
appelsiinimehua
1 kpl
appelsiini ohuina viipaleina
Appelsiini-chilikakku – ohje:
- Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi.
- Lisää munat yksitellen ja edelleen vatkaten.
- Pese appelsiini hyvin, kuivaa se ja raasta kuori hienoksi.
- Kuori appelsiini ja leikkaa hedelmäliha irti terävällä veitsellä. Ota talteen appelsiinista valuva mehu. Kuutioi hedelmäliha pieneksi.
- Lisää voi-sokeri-munaseokseen appelsiininkuori, appelsiinin hedelmäliha mehuineen sekä jogurtti.
- Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja chili.
- Sekoita kuivat aineet taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisijaltaan 22 cm).
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla.
- 10Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 40-45 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla testattaessa kypsä ja kauniin värinen.
- 11Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilälle.
- 12Sekoita kuorrutus tomusokerista ja appelsiininmehusta.
- 13Valuta kuorrutus kakun päälle. Viimeistele ohuilla appelsiininviipaleilla ja halutessasi muilla kakunkoristeilla.
Vinkki! Kakku kannattaa leipoa tarjoamista edeltävänä päivänä, jotta sen maut vetäytyvät. Kuorruta vasta tarjoilupäivänä. Halutessasi voit koristella kakkua erilaisin kakunkoristein tai vaikkapa syötävällä lehtikullalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat