Maku

Appelsiini-chilikakku

1 h 10 min
0
0

Appelsiini-chilikakku

Appelsiini tekee kakusta raikkaan ja sopivan kirpeän. Ripaus chiliä tuo kokonaisuuteen sopivaa potkua. Appelsiini-tomusokerikuorrutus kruunaa helpon ja herkullisen leivonnaisen. Kuva: Reetta Pasanen
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

Taikina

  • 150 gvoita (pehmeää)
  • 2 1/2 dlfariinisokeria
  • 3 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 1 tlappelsiinin kuorta hienoksi raastettuna (luomu)
  • 1 kplappelsiinin hedelmäliha kuutioituna ja mehu
  • 200 gturkkilaista jogurttia
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1-2 tlkuivattua chiliä

Kuorrutus

  • 4 dltomusokeria
  • 3-4 rklappelsiinimehua
  • 1 kplappelsiini ohuina viipaleina

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi.

Lisää munat yksitellen ja edelleen vatkaten.

Pese appelsiini hyvin, kuivaa se ja raasta kuori hienoksi.

Kuori appelsiini ja leikkaa hedelmäliha irti terävällä veitsellä. Ota talteen appelsiinista valuva mehu. Kuutioi hedelmäliha pieneksi.

Lisää voi-sokeri-munaseokseen appelsiininkuori, appelsiinin hedelmäliha mehuineen sekä jogurtti.

Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja chili.

Sekoita kuivat aineet taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisijaltaan 22 cm). 

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 40-45 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla testattaessa kypsä ja kauniin värinen.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilälle.

Sekoita kuorrutus tomusokerista ja appelsiininmehusta.

Valuta kuorrutus kakun päälle. Viimeistele ohuilla appelsiininviipaleilla ja halutessasi muilla kakunkoristeilla.

Vinkki!

Kakku kannattaa leipoa tarjoamista edeltävänä päivänä, jotta sen maut vetäytyvät. Kuorruta vasta tarjoilupäivänä. Halutessasi voit koristella kakkua erilaisin kakunkoristein tai vaikkapa syötävällä lehtikullalla.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä