Antonin mustikkapiirakka

55 min
3.8
1

Antonin mustikkapiirakka

Teksti Iiro Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 100 gvoita
  • 1 kplmunaa

Täyte

  • 4 dlmustikoita (pakaste)
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 1/2 rklperunajauhoja
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN35 min

Valmista mustikkapiirakan pohja. Sekoita vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe keskenään. Puristele jauhoseoksen joukkoon pehmeä voi ja lisää lopuksi muna. Painele taikina piirakkavuokaan.

Sekoita mustikoihin sokeri, perunajauhot ja vaniljasokeri. Kaada seos pohjalle. Paista mustikkapiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 35 min.

Anna mustikkapiirakan jäähtyä hieman ja tarjoa sen seurana vaniljajäätelöä.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä