


Jogurttimansikkakakulla on vohvelikeksipohja ja päällä marinoituja basilikamansikoita – nappaa juhlava Annin uunissa -resepti!
4 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 4 h 0 min
Mehevässä jogurttimansikkakakussa on vohvelikeksipohja ja päällä sitruunaisia basilikamansikoita. Nappaa Annin uunissa -vaikuttajan hurmaava resepti! Voit käyttää täytteen mansikkasurvokseen joko tuoreita tai pakastettuja mansikoita.
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
175 g
vaniljavohveleita
40 g
voita
Täyte
6
liivatelehteä
3 dl
vispikermaa
3 dl
mansikkasurvosta
3 dl
turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljatahnaa tai -aromia tai vaniljasokeria
2 rkl
sitruunanmehua
Marinoidut basilikamansikat
1
sitruunan mehu
¾ dl
sokeria
1 l
mansikoita
½
sitruunan kuori
kourallinen
basilikan lehtiä
Jogurttimansikkakku – ohje:
- Hienonna vohvelit blenderissä. Sulata voi ja sekoita vohvelimurun kanssa tasaiseksi massaksi.
- Vuoraa irtopohjavuoan (ø 20–24 cm) pohja leivinpaperilla. Levitä halutessasi reunoille reunakalvo, niin saat siistit reunat kakkuun.
- Painele vohveliseos vuoan pohjalle ja reunoille lusikalla.
- Tee mansikkatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun. Soseuta mansikat. Notkista jogurtti lusikalla sokerin ja vaniljan kanssa. Lisää mansikkasurvos jogurttiseokseen ja sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna sitruunanmehu pienessä kattilassa ja sulata puristetut liivatteet yksi kerrallaan siihen. Kaada seos ohuena nauhana mansikka-jogurttiseokseen koko ajan vatkaten. Kääntele sekaan kermavaahto.
- Kaada täytemassa vuokaan vohvelipohjan päälle ja peitä kelmulla. Nosta vuoka jääkaappiin ja anna jähmettyä 3–4 tuntia tai yön yli. Avaa vuoka ja nosta kakku tarjoiluvadille.
- Tee marinoidut basilikamansikat. Pese ja kuivaa sitruuna, purista mehu kattilaan ja lisää sokeri. Kiehauta ja anna porista siirappimaiseksi miedolla lämmöllä sillä aikaa, kun kuutioit peratut mansikat.
- Sekoita siirappi mansikoiden sekaan. Raasta puolikkaan sitruunan kuori mukaan. Revi tai leikkaa veitsellä basilika pieneksi ja kääntele mansikoiden sekaan.
- Nosta marinoidut mansikat liemineen kakun päälle juuri ennen tarjoamista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat