Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vadelma-mantelikakku on 10 minuutissa valmis uuniin – Anni Paakkunaisen reseptillä taikina onnistuu myös mökillä

55 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 45 min

Mehevä vadelma-mantelikakku saa tummasta ruokosokerista karamellimaista makua, mutta ohje toimii yhtä lailla fariini- tai taloussokerilla. Kokeile ohjetta myös mustikoilla vadelmien sijaan tai käytä molempia marjoja. Ota talteen Annin uunissa -vaikuttajan resepti!

8.7.2024
Reseptin ainekset
12 palaa
3 dl
ruokosokeria (tai fariini- tai taloussokeria)
3
munaa
1
sitruunan kuori ja mehu
1 tl
vaniljasokeria, -tahnaa tai -aromia
1½ dl
rypsiöljyä
1 dl
piimää
2½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
mantelijauhetta
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
soodaa
¼ tl
suolaa
150 g
vadelmia
1 dl
mantelilastuja
Lisäksi
vaniljajäätelöä tai -kastiketta

Vadelma-mantelikakku – ohje:

  1. Vuoraa vuoka (noin 30 × 20 cm) leivinpaperilla. Pese sitruuna ja raasta kuori, purista mehu.
  2. Mittaa isoon kulhoon sokeri, munat, sitruunankuoriraaste, vanilja, öljy ja piimä. Sekoita ne vispilällä sekaisin. Säästä sitruunanmehu myöhemmäksi.
  3. Sekoita jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään ja lisää nuolijalla käännellen taikinaan.
  4. Kaada taikina vuokaan. Painele vadelmat taikinaan ja ripottele mantelilastut päälle. Ripottele päälle vielä hiukan ruokosokeria, joka karamellisoituu uunissa ihanasti.
  5. Paista kakkua uunin keskitasolla 180 asteessa noin 40–45 minuuttia. Kakku on sopivan kypsä, kun se jää kostean pehmeäksi mutta ei tutise keskeltä, kun otat kakun uunista.
  6. Pistele kakkua haarukalla ja pirskottele sitruunanmehu kakun päälle. Anna kakun jäähtyä.
  7. Tarjoa kakku vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Vadelma-mantelikakku
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt