


Vadelma-mantelikakku on 10 minuutissa valmis uuniin – Anni Paakkunaisen reseptillä taikina onnistuu myös mökillä
55 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 45 min
Mehevä vadelma-mantelikakku saa tummasta ruokosokerista karamellimaista makua, mutta ohje toimii yhtä lailla fariini- tai taloussokerilla. Kokeile ohjetta myös mustikoilla vadelmien sijaan tai käytä molempia marjoja. Ota talteen Annin uunissa -vaikuttajan resepti!
Reseptin ainekset
12 palaa
3 dl
ruokosokeria (tai fariini- tai taloussokeria)
3
munaa
1
sitruunan kuori ja mehu
1 tl
vaniljasokeria, -tahnaa tai -aromia
1½ dl
rypsiöljyä
1 dl
piimää
2½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
mantelijauhetta
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
soodaa
¼ tl
suolaa
150 g
vadelmia
1 dl
mantelilastuja
Lisäksi
vaniljajäätelöä tai -kastiketta
Vadelma-mantelikakku – ohje:
- Vuoraa vuoka (noin 30 × 20 cm) leivinpaperilla. Pese sitruuna ja raasta kuori, purista mehu.
- Mittaa isoon kulhoon sokeri, munat, sitruunankuoriraaste, vanilja, öljy ja piimä. Sekoita ne vispilällä sekaisin. Säästä sitruunanmehu myöhemmäksi.
- Sekoita jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään ja lisää nuolijalla käännellen taikinaan.
- Kaada taikina vuokaan. Painele vadelmat taikinaan ja ripottele mantelilastut päälle. Ripottele päälle vielä hiukan ruokosokeria, joka karamellisoituu uunissa ihanasti.
- Paista kakkua uunin keskitasolla 180 asteessa noin 40–45 minuuttia. Kakku on sopivan kypsä, kun se jää kostean pehmeäksi mutta ei tutise keskeltä, kun otat kakun uunista.
- Pistele kakkua haarukalla ja pirskottele sitruunanmehu kakun päälle. Anna kakun jäähtyä.
- Tarjoa kakku vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat