


Anni Paakkunaisen sitruuna-kinuskijuustokakku yhdistää ihanasti makean ja raikkaan – ”Rakastan kinuskia”
3 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 3 h 0 min
Annin uunissa -leivontablogin Anni Paakkunainen rakastaa kinuskia ja yhdistää sen mielellään raikkaisiin makuihin, kuten sitruunaan. Sitruuna-kinuskijuustokakun hän viimeistelee kermapursotuksilla, sitruunan kuoriraasteella ja syötävillä kukilla.
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Pohja
150 g
biscoff-keksejä (esim. Lotus)
50 g
voita
Täyte
2
liivatetta
2
sitruunan kuoriraaste (2 rkl)
1
sitruunan mehu (noin ½ dl)
200 g
mascarponetuorejuustoa
1 tl
aitovaniljasokeria
1½ dl
tomusokeria
3 dl
vispikermaa
noin 1 dl
karamellisoitua kondensoitua maitoa tai kinuskia
Kiille ja koristelu
noin 1 dl
karamellisoitua kondensoitua maitoa
1 dl
vispikermaa
1
sitruunan kuoriraaste
syötäviä kukkia, esim. sarviorvokkeja
Anni Paakkunaisen sitruuna-kinuskijuustokakku – ohje:
- Hienonna keksit blenderissä tai kauli pussissa murskaksi. Sulata voi ja yhdistä keksimuruun.
- Vuoraa noin 10 cm korkea irtopohjavuoka (ø 18–20 cm) leivinpaperilla ja asettele reunakalvo vuoan reunoille. Taputtele muruseos kevyesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin ja valmista täyte.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Pese sitruunat huolellisesti. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja sulata puristetut liivatelehdet mehuun. Jätä jäähtymään.
- Vatkaa sitruunan kuori, tomusokeri ja vaniljasokeri mascarponen kanssa nopeasti notkeaksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
- Vatkaa liivateliemi tuorejuustomassan sekaan ohuena nauhana. Kääntele kermavaahto lopuksi joukkoon.
- Kääntele kinuski parilla pyöräytyksellä juustokakkumassaan niin, että siihen jää kinuskiraitoja. Kaada massa vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja kopauta vuokaa pari kertaa pöytään, että ilmakuplat poistuvat.
- Laita kakku hyytymään jääkaappiin 3 tunniksi tai yön yli.8. Irrota kakku vuoasta vadille. Levitä karamellisoitu kondensoitu maito kakun päälle lusikalla.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota kakun päälle. Viimeistele sitruuna-kinuskijuustokakku raastetulla sitruunankuorella ja kukilla.
Anni Paakkunainen kertoo kakkubravuuristaan näin:
”Leivon joka vuosi itselleni syntymäpäiväkakun. Kakussani on lähes poikkeuksetta kinuskia, koska rakastan sitä. Joskus keitän kinuskia tarkoituksella runsaammin, jotta lusikoitavaa jää enemmän. Leivonnassa yhdistän kinuskin usein johonkin happaman raikkaaseen kuten sitruunaan, vadelmaan tai punaherukkaan.”

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
