Makupareista parhain! Anni Paakkunaisen sitruuna-kinuskijuustokakku yhdistää ihanasti makean ja raikkaan – ”Rakastan kinuskia”
3 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
3 h Annin uunissa -leivontablogin Anni Paakkunainen rakastaa kinuskia ja yhdistää sen mielellään raikkaisiin makuihin, kuten sitruunaan. Sitruuna-kinuskijuustokakun hän viimeistelee kermapursotuksilla, sitruunan kuoriraasteella ja syötävillä kukilla.
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.6.2022

Makupareista parhain! Anni Paakkunaisen sitruuna-kinuskijuustokakku yhdistää ihanasti makean ja raikkaan – ”Rakastan kinuskia”
Reseptin ainekset (8–10 annosta)
Pohja
- 150 gbiscoff-keksejä (esim. Lotus)
- 50 gvoita
Täyte
- 2liivatetta
- 2sitruunan kuoriraaste (2 rkl)
- 1sitruunan mehu (noin ½ dl)
- 200 gmascarponetuorejuustoa
- 1 tlaitovaniljasokeria
- 1½ dltomusokeria
- 3 dlvispikermaa
- noin 1 dlkaramellisoitua kondensoitua maitoa tai kinuskia
Kiille ja koristelu
- noin 1 dlkaramellisoitua kondensoitua maitoa
- 1 dlvispikermaa
- 1sitruunan kuoriraaste
- syötäviä kukkia, esim. sarviorvokkeja
Anni Paakkunaisen sitruuna-kinuskijuustokakku – ohje:
- Hienonna keksit blenderissä tai kauli pussissa murskaksi. Sulata voi ja yhdistä keksimuruun.
- Vuoraa noin 10 cm korkea irtopohjavuoka (ø 18–20 cm) leivinpaperilla ja asettele reunakalvo vuoan reunoille. Taputtele muruseos kevyesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin ja valmista täyte.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Pese sitruunat huolellisesti. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja sulata puristetut liivatelehdet mehuun. Jätä jäähtymään.
- Vatkaa sitruunan kuori, tomusokeri ja vaniljasokeri mascarponen kanssa nopeasti notkeaksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
- Vatkaa liivateliemi tuorejuustomassan sekaan ohuena nauhana. Kääntele kermavaahto lopuksi joukkoon.
- Kääntele kinuski parilla pyöräytyksellä juustokakkumassaan niin, että siihen jää kinuskiraitoja. Kaada massa vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja kopauta vuokaa pari kertaa pöytään, että ilmakuplat poistuvat.
- Laita kakku hyytymään jääkaappiin 3 tunniksi tai yön yli.8. Irrota kakku vuoasta vadille. Levitä karamellisoitu kondensoitu maito kakun päälle lusikalla.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota kakun päälle. Viimeistele sitruuna-kinuskijuustokakku raastetulla sitruunankuorella ja kukilla.
Anni Paakkunainen kertoo kakkubravuuristaan näin:
”Leivon joka vuosi itselleni syntymäpäiväkakun. Kakussani on lähes poikkeuksetta kinuskia, koska rakastan sitä. Joskus keitän kinuskia tarkoituksella runsaammin, jotta lusikoitavaa jää enemmän. Leivonnassa yhdistän kinuskin usein johonkin happaman raikkaaseen kuten sitruunaan, vadelmaan tai punaherukkaan.”

Mansikkabritakakku on Sanna Stellanin luottoherkku! ”Olen suurpiirteinen, mutta jostain syystä britakakkuni onnistuu aina”
Kotivinkki

Mustaherukka-suklaakakku vietteli Anni Hautalan – nappaa suosikkijuontajan täydellisyyttä hipova resepti!
Kotivinkki

Leivontaguru Markus Hurskaisen kakkubravuuri nostaa munkit uusiin sfääreihin! Upea munkkikakku täytetään raparperilla
Kotivinkki

Raparperit riviin! Kokki Linnea Vihosen mehukas raparperikakku on niin hyvää, että hän valmistaa sitä useamman kerran keväässä
Kotivinkki

Sitruunajuustokakku – yksinkertaisesti täydellinen herkku!
Meillä kotona

Limejuustokakku – jos tykkäät raikkaista herkuista, tähän rakastut!
Meillä kotona

Kinuskikakku
Maku

Vegaaninen juustokakku valloittaa täydellisellä makuparilla: täytteessä yhdistyvät raikas mango ja täyteläinen kookos
Maku