Omenaa & kinuskia
Täydellinen syysherkku – tee kaneliset omena-kinuskikeksit Anni Paakkunaisen ohjeella
1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min
Onkohan mitään parempaa kuin omena ja kinuski yhdessä? Nämä keksit katoavat lautaselta hetkessä – ota talteen Annin uunissa -vaikuttajan resepti!
Reseptin ainekset
24 keksiä
Taikina
200 g
pehmeää voita
1 dl
fariinisokeria
1 dl
taloussokeria
1
muna
1 tl
vanilja-aromia tai vaniljasokeria
4½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Pinnalle
1 dl
hienoa sokeria
3 tl
kanelia
Omenakinuski
2 dl
kermaa
2 dl
fariinisokeria
1 rkl
voita
2
pientä kirpeää omenaa kuutioituna
Kaneliset omena-kinuskikeksit – ohje:
- Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vanilja vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot taikinaan kevyesti vatkaten. Peitä taikina ja laita se noin vartiksi jääkaappiin.
- Ota taikinasta 24 taikinanokaretta ja pyöritä ne palloiksi. Sekoita keskenään kaneli ja sokeri. Pyöritä pallot kevyesti kanelisokerissa. Laita pallot vielä tunniksi jääkaappiin. Jäähtynyt taikina pitää paremmin muotonsa uunissa.
- Asettele pallot noin 3 cm:n päähän toisistaan pellille leivinpaperin päälle. Paina peukalolla taikinapallon keskelle kuoppa niin, että keksi saa pyöreän muodon ja keskelle jää kolo.
- Paista keksejä 200 asteessa noin 12 minuuttia uunin keskitasolla. Jos keksien kuopat kohoavat uunissa, paina ne uudelleen alas paistamisen jälkeen.
- Valmista omenakinuski: Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Anna porista paksuksi miedolla lämmöllä noin 15–20 minuuttia. Lisää voinokare ja sekoita.
- Kuutioi omena pieniksi paloiksi, kotimaiset omenat voit käyttää kuorineen. Sekoita omenakuutiot huoneenlämpöiseksi jäähtyneen kinuskin sekaan.
- Jäähdytä keksit hyvin ja täytä omenakinuskilla. Sihtaa paistettujen keksien päälle halutessasi lisää kanelisokeria.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat