Amerikkalainen suklaajuustokakku
1 h 35 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
50 minAmerikkalainen suklaajuustokakku tihkuu suklaata ja kinuskia. Tästä saa apua vakavaankin makeannälkään!
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 6.10.2015

Amerikkalainen suklaajuustokakku
Reseptin ainekset (12 palaa)
- 100 gvoita
- 1 dlsokeria
- 1kananmuna
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1/2 dlkaakaojauhetta
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 tlleivinjauhetta
Suklaatäyte
- 150 gtummaa suklaata (yli 40 % kaakaota)
- 35 gvoita
- 1 prk (250 g)maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
- 2kananmunaa
- 1 dlkuohukermaa
- 3/4 dlsokeria
- 1 rklkaakaojauhetta
- 1 tlappelsiininkuoriraastetta
Amerikkalainen suklaajuustokakku valmistuu näin:
- Aloita kinuskikuorrutteen teosta. Nosta tiivistemaitotölkki kattilaan ja kaada vettä päälle niin että tölkki peittyy kokonaan veden alle. Keitä miedolla lämmöllä 2 tuntia. Voit halutessasi korvata kinuskin kaakaojauheripotuksella.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm) ja voitele vuoan reunat.
- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne nopeasti taikinaan. Sujauta taikina muovipussiin ja anna jähmettyä jääkaapissa vartin verran.
- Sulata suklaa voin kanssa. Anna jäähtyä hieman. Vatkaa tuorejuusto, munat, kerma ja sokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, appelsiininkuoriraaste ja suklaasula.
- Taputtele pohjataikina jauhoisin käsin vuokaan. Kaada suklaatäyte vuokaan. Kypsennä juustokakkua 150-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia. Irrota rengas jäähtyneestä suklaajuustokakusta ja siirrä tarjoiluvadille.
- Levitä jäähtynyt kinuski kakun päälle. Viimeistele halutessasi suklaasta veistellyillä lastuilla ja sokeroiduilla appelsiininkuorilla. Säilytä amerikkalainen suklaajuustokakku peitettynä jääkaapissa tarjoiluhetkeen.
Sokeroidut appelsiininkuorisuikaleet:
Ota kuorimaveitsellä hyvin pestystä appelsiinista ohuita kuoriviipaleita ja leikkaa ne suikaleiksi. Keitä niitä vedessä muutama minuutti, kumoa siivilään ja jäähdytä juoksevalla kylmällä vedellä. Kumoa suikaleet talouspaperille ja anna kuivahtaa. Pyöräytä kuorikiehkurat kidesokerissa ja jätä kuivumaan. Käytä kakkujen tai jälkiruokien koristeluun.

Suklaajuustokakku mutakakkupohjalla
Maku

Pähkinä-suklaajuustokakku
Maku

Kolmen kerroksen suklaajuustokakku
Maku

Jäädytetty suklaajuustokakku
Maku

Minttu-suklaajuustokakku
Kotivinkki

Amerikkalainen pekaanipiirakka
Maku

Amerikkalainen mustikka-juustokakku (American Blueberry Cheesecake)
Maku

Amerikkalainen omenapiirakka – Amerikan suosituin klassikkoleivonnainen hurmaa sinutkin
Maku