Kotivinkki

Amerikkalainen suklaajuustokakku

1 h 35 min
4.2
0

Amerikkalainen suklaajuustokakku

Kun makeannälkä iskee moukarilla, paista amerikkalaistyylinen juustokakku, joka tihkuu suklaata ja kinuskia.
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1kananmuna
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta

Suklaatäyte

  • 150 gtummaa suklaata (yli 40 % kaakaota)
  • 35 gvoita
  • 1 prk250 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
  • 2kanamunaa
  • 1 dlkuohukermaa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlappelsiininkuoriraastetta

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN50 min

1. Aloita kinuskikuorrutteen teosta. Nosta tiivistemaitotölkki kattilaan ja kaada vettä päälle niin että tölkki peittyy kokonaan veden alle. Keitä miedolla lämmöllä 2 tuntia. Voit halutessasi korvata kinuskin kaakaojauheripotuksella.

2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm) ja voitele vuoan reunat.

3. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne nopeasti taikinaan. Sujauta taikina muovipussiin ja anna jähmettyä jääkaapissa vartin verran.

4. Sulata suklaa voin kanssa. Anna jäähtyä hieman. Vatkaa tuorejuusto, munat, kerma ja sokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, appelsiininkuoriraaste ja suklaasula.

7. Taputtele pohjataikina jauhoisin käsin vuokaan. Kaada suklaatäyte vuokaan. Kypsennä juustokakkua 150-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia. Irrota rengas jäähtyneestä suklaajuustokakusta ja siirrä tarjoiluvadille.

8. Levitä jäähtynyt kinuski kakun päälle. Viimeistele halutessasi suklaasta veistellyillä lastuilla ja sokeroiduilla appelsiininkuorilla. Säilytä amerikkalainen suklaajuustokakku peitettynä jääkaapissa tarjoiluhetkeen.

Vinkki!

Sokeroidut appelsiininkuorisuikaleet:
Ota kuorimaveitsellä hyvin pestystä appelsiinista ohuita kuoriviipaleita ja leikkaa ne suikaleiksi. Keitä niitä vedessä muutama minuutti,  kumoa siivilään ja jäähdytä juoksevalla kylmällä vedellä. Kumoa suikaleet talouspaperille ja anna kuivahtaa. Pyöräytä kuorikiehkurat
kidesokerissa ja jätä kuivumaan. Käytä kakkujen tai jälkiruokien koristeluun.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä