


Amerikkalainen suklaajuustokakku
1 h 35 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 50 min
Amerikkalainen suklaajuustokakku tihkuu suklaata ja kinuskia. Tästä saa apua vakavaankin makeannälkään!
Reseptin ainekset
12 palaa
100 g
voita
1 dl
sokeria
1
kananmuna
2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
kaakaojauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
Suklaatäyte
150 g
tummaa suklaata (yli 40 % kaakaota)
35 g
voita
1 prk (250 g)
maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
2
kananmunaa
1 dl
kuohukermaa
3/4 dl
sokeria
1 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
appelsiininkuoriraastetta
Amerikkalainen suklaajuustokakku – ohje:
- Aloita kinuskikuorrutteen teosta. Nosta tiivistemaitotölkki kattilaan ja kaada vettä päälle niin että tölkki peittyy kokonaan veden alle. Keitä miedolla lämmöllä 2 tuntia. Voit halutessasi korvata kinuskin kaakaojauheripotuksella.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm) ja voitele vuoan reunat.
- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne nopeasti taikinaan. Sujauta taikina muovipussiin ja anna jähmettyä jääkaapissa vartin verran.
- Sulata suklaa voin kanssa. Anna jäähtyä hieman. Vatkaa tuorejuusto, munat, kerma ja sokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, appelsiininkuoriraaste ja suklaasula.
- Taputtele pohjataikina jauhoisin käsin vuokaan. Kaada suklaatäyte vuokaan. Kypsennä juustokakkua 150-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia. Irrota rengas jäähtyneestä suklaajuustokakusta ja siirrä tarjoiluvadille.
- Levitä jäähtynyt kinuski kakun päälle. Viimeistele halutessasi suklaasta veistellyillä lastuilla ja sokeroiduilla appelsiininkuorilla. Säilytä amerikkalainen suklaajuustokakku peitettynä jääkaapissa tarjoiluhetkeen.
Sokeroidut appelsiininkuorisuikaleet:
Ota kuorimaveitsellä hyvin pestystä appelsiinista ohuita kuoriviipaleita ja leikkaa ne suikaleiksi. Keitä niitä vedessä muutama minuutti, kumoa siivilään ja jäähdytä juoksevalla kylmällä vedellä. Kumoa suikaleet talouspaperille ja anna kuivahtaa. Pyöräytä kuorikiehkurat kidesokerissa ja jätä kuivumaan. Käytä kakkujen tai jälkiruokien koristeluun.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat