


Höyryävä taikinakuori ja lusikkakaupalla pehmeää täytettä – amerikkalainen omenapiiras on oodi vuoden parhaalle hedelmäsesongille!
1 h 30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 10 min
Amerikkalainen omenapiiras on klassikko, jota kannattaa kokeilla. Piiraassa makoisat omput leivotaan piiloon taikinakuoren alle. Nappaa resepti!
Reseptin ainekset
10 annosta
150 g
voita
5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sokeria
⅓ tl
suolaa
4 rkl
kylmää vettä
Täyte
1 kg
omenoita ( hapokas lajike)
2 rkl
sitruunanmehua
1½ tl
kanelia
¼ tl
jauhettua neilikkaa
½ dl
sokeria
½ dl
fariinisokeria
½ dl
vehnäjauhoja
25 g
voita
Voitelu
1
muna
Amerikkalainen omenapiiras – ohje:
- Nypi voi, jauhot, sokeri ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi. Jaa taikina kahdeksi pyöreäksi palloksi, muotoile toisesta hiukan suurempi kuin toisesta. Kääri taikinapallot kelmuun ja pane jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
- Kuori omenat. Leikkaa ne neljään osaan. Poista siemenkodat. Leikkaa lohkot ohuiksi viipaleiksi. Sekoita sitruunanmehu, kaneli ja neilikka omenaviipaleisiin.
- Kauli taikinapalat jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi levyiksi. Nosta isompi levy vuoan (Ø 22 cm) pohjalle niin, että taikina nousee hiukan reunan yli. Paina kansilevyyn pieniä reikiä tai leikkaa veitsen kärjellä tai pienellä muotilla kuvioita, jotta höyry pääsee poistumaan rei’istä kypsennyksen aikana.
- Lisää omenapaloihin sokerit ja jauhot. Kaada omenat uunivuokaan ja muotoile ne keoksi. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja lisää ne omenoiden päälle.
- Nosta kansitaikina täytteen päälle. Ummista reunat haarukalla tai nipistämällä.
- Voitele piiraan pinta vatkatulla munalla.
- Paista amerikkalaista omenapiirasta ensin 250 asteessa 10 minuuttia, laske sitten lämpö 175-asteeseen ja paista vielä tunti.
Vinkki!
Ihastuitko taikinakuoressa näkyvään koristeleimaan? Se on tehty keksileimasimella, jollaisia myydään leivontatarvikeliikkeissä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat