Höyryävä taikinakuori ja lusikkakaupalla pehmeää täytettä – amerikkalainen omenapiiras on oodi vuoden parhaalle hedelmäsesongille!
1 h 30 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 10 minAmerikkalainen omenapiiras on klassikko, jota kannattaa kokeilla. Piiraassa makoisat omput leivotaan piiloon taikinakuoren alle. Nappaa resepti!
KA
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.9.2021

Höyryävä taikinakuori ja lusikkakaupalla pehmeää täytettä – amerikkalainen omenapiiras on oodi vuoden parhaalle hedelmäsesongille!
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 150 gvoita
- 5 dlvehnäjauhoja
- 1 rklsokeria
- ⅓ tlsuolaa
- 4 rklkylmää vettä
Täyte
- 1 kgomenoita ( hapokas lajike)
- 2 rklsitruunanmehua
- 1½ tlkanelia
- ¼ tljauhettua neilikkaa
- ½ dlsokeria
- ½ dlfariinisokeria
- ½ dlvehnäjauhoja
- 25 gvoita
Voitelu
- 1muna
Amerikkalainen omenapiiras valmistuu näin:
- Nypi voi, jauhot, sokeri ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi. Jaa taikina kahdeksi pyöreäksi palloksi, muotoile toisesta hiukan suurempi kuin toisesta. Kääri taikinapallot kelmuun ja pane jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
- Kuori omenat. Leikkaa ne neljään osaan. Poista siemenkodat. Leikkaa lohkot ohuiksi viipaleiksi. Sekoita sitruunanmehu, kaneli ja neilikka omenaviipaleisiin.
- Kauli taikinapalat jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi levyiksi. Nosta isompi levy vuoan (Ø 22 cm) pohjalle niin, että taikina nousee hiukan reunan yli. Paina kansilevyyn pieniä reikiä tai leikkaa veitsen kärjellä tai pienellä muotilla kuvioita, jotta höyry pääsee poistumaan rei’istä kypsennyksen aikana.
- Lisää omenapaloihin sokerit ja jauhot. Kaada omenat uunivuokaan ja muotoile ne keoksi. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja lisää ne omenoiden päälle.
- Nosta kansitaikina täytteen päälle. Ummista reunat haarukalla tai nipistämällä.
- Voitele piiraan pinta vatkatulla munalla.
- Paista amerikkalaista omenapiirasta ensin 250 asteessa 10 minuuttia, laske sitten lämpö 175-asteeseen ja paista vielä tunti.
Vinkki!
Ihastuitko taikinakuoressa näkyvään koristeleimaan? Se on tehty keksileimasimella, jollaisia myydään leivontatarvikeliikkeissä.

Satumainen omenahyvekakku yhdistää mehevän omenahillokkeen, vaniljakreemin ja pehmeän marenkikuorrutuksen
Maku

Omena-toscapiirakka on syksyn suussasulavin herkku! Lorauta taikinaan tilkka siideriä ja ylläty
Maku

Normandialainen omenapiirakka – ranskalaisklassikko saa hurmaavan makunsa calvadoksesta
Maku

Omenaruusupiirakka – syksyn kaunein herkku, joka lumoaa jokaisen
Maku

Korvapuustifanin omenapiirakka – suussasulavat kanelikierteet ja mehevä omenatäyte samassa kauniissa paketissa
Maku

Omenapiirakka-jäätelökakku
Maku

Tofu-omenapiiras – mehevä herkku, joka valmistuu ilman maitotuotteita
Maku

Kuivatut omenat – mausta omenaviipaleet vaniljalla ja ihastu!
Maku