Maku

Ohhoh, mikä herkku! Amerikkalainen omena-pähkinäkakku on ihanan tuhti yhdistelmä makeaa, mehevää ja raikasta

1 h 20 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
50 min
Pähkinöillä ja valuvalla kinuskilla kuorrutetun amerikkalaisen omenakakun sisällä odottaa iloinen makuyllätys. Omenaraasteen mehevöittämän pähkinäkakun seassa on herkullisia juustokakkusattumia.
3.5
0
Julkaistu: 4.11.2022


Reseptin ainekset (15 palaa)

  • 75 gpekaanipähkinöitä
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlkanelia
  • ½ tl kardemummaa
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ⅓ tl suolaa
  • 2 kotimaista omenaa (2 dl raastetta)
  • 3munaa
  • 1½ dl rypsiöljyä

Tuorejuustotäyte

  • 1 pkt (200 g)maustamatonta tuorejuustoa
  • 1muna
  • 2 rklsokeria
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 1 tlvaniljasokeria

Kuorrutus ja viimeistely

  • 25 gvoita
  • 1 dlfariinisokeria
  • ½ dl kuohukermaa
  • 1½ dl tomusokeria
  • 50 gpekaanipähkinöitä
Tulosta

Amerikkalainen omena-pähkinäkakku – ohje:

  1. Voitele ja jauhota rengaskakkuvuoka (1,8 l). Sekoita tuorejuustotäytteen aineet kulhossa.
  2. Rouhi pähkinät. Sekoita rouhe, jauhot, sokerit, mausteet, leivinjauhe ja suola kulhossa.
  3. Raasta omenat kuorineen. Lisää raaste, munat ja öljy jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Lusikoi päälle tuorejuustoseos. Lisää loppu taikina.
  5. Vedä veitsellä kerran keskeltä kakkuvuoan ympäri, jotta taikina ja juustoseos sekoittuvat vähän.
  6. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  7. Mittaa voi, fariinisokeri, ja kerma kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa ja siirrä kattila liedeltä. Sekoita tomusokeri joukkoon. Valuta kuorrutus lämpimänä kakun päälle. Viimeistele pähkinöillä.
Kommentoi »