


Amerikkalainen mustikkapiirakka
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min
Amerikkalainen mustikkapiirakka kätkee kantensa alle mehevän mustikkatäytteen. Ehdotonta klassikkoainesta!
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
255 g
vehnäjauhoja (4 ¾ dl)
180 g
voita
4 rkl
vettä (jääkylmää)
Täyte
6 dl
mustikoita
1 rkl
sitruunan mehua
1 ¾ dl
sokeria
4 rkl
maissitärkkelystä
¼ tl
suolaa
½ tl
kanelia
Amerikkalainen mustikkapiirakka – ohje:
- Valmista ensin pohja. Nypi kylmä voi vehnäjauhojen kanssa murumaiseksi. Voit käyttää blenderiä tai kahta veistä tähän, lämpimät kädet saattavat lämmittää voita liikaa.
- Lisää kylmä vesi ja sekoita veitsellä sekaisin. Lisää tarvittaessa 1–2 rkl vettä.
- Muotoile lopuksi taikinasta käsin pallo, älä vaivaa liikaa. Jaa taikina kahteen, kääri tuorekelmuun, painele levyksi ja anna levätä hetken kylmässä.
- Valmista sillä aikaa täyte ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Yhdistä mustikat ja sitruunan mehu. Lisää sokeri, maissitärkkelys ja kaneli, sekoita tasaiseksi.
- Ota taikina kylmästä ja kauli molemmat levyt jauhotetulla piirakkavuokaa pari senttiä isommaksi.
- Nosta toinen taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) päälle varovaisesti niin, että osa taikinasta menee reunojen yli.
- Kaada mustikkatäyte pohjan päälle ja leikkaa veitsellä ylimääräinen taikina pois, jätä noin sentin verran yli vuoan reunojen.
- Nosta kaulittu kansi varovaisesti piiraan päälle ja nypi liitoskohta sormilla kiinni, leikkaa ylijäävä taikina.
- 10Leikkaa vielä pieniä viiltoja kanteen ja kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
- 11Anna amerikkalaisen mustikkapiirakan jäähtyä kunnolla, ennen kuin leikkaat, sillä täyte on juoksevaa.
- 12Säilytä amerikkalainen mustikkapiirakka jääkaapissa, mutta tarjoile se hieman lämmitettynä.
Vinkki!
Jos himoitset perinteistä mustikkapiirakkaa, kannattaa kurkata aina yhtä suositun muropohjaisen mustikkapiirakan resepti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat