Maku

Amerikkalainen mustikkapiirakka

2 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
2 h
Amerikkalainen mustikkapiirakka kätkee kantensa alle mehevän mustikkatäytteen. Ehdotonta klassikkoainesta!
4.2
3
Julkaistu: 12.7.2016


Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 255 gvehnäjauhoja (4 3/4 dl)
  • 180 gvoita
  • 4 rklvettä (jääkylmää)

Täyte

  • 6 dlmustikoita
  • 1 rklsitruunan mehua
  • 1 3/4 dlsokeria
  • 4 rklmaissitärkkelystä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlkanelia
Tulosta

Amerikkalainen mustikkapiirakka valmistuu näin:

  1. Valmista ensin pohja. Nypi kylmä voi vehnäjauhojen kanssa murumaiseksi. Voit käyttää blenderiä tai kahta veistä tähän, lämpimät kädet saattavat lämmittää voita liikaa.
  2. Lisää kylmä vesi ja sekoita veitsellä sekaisin. Lisää tarvittaessa 1–2 rkl vettä.
  3. Muotoile lopuksi taikinasta käsin pallo, älä vaivaa liikaa. Jaa taikina kahteen, kääri tuorekelmuun, painele levyksi ja anna levätä hetken kylmässä.
  4. Valmista sillä aikaa täyte ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  5. Yhdistä mustikat ja sitruunan mehu. Lisää sokeri, maissitärkkelys ja kaneli, sekoita tasaiseksi.
  6. Ota taikina kylmästä ja kauli molemmat levyt jauhotetulla piirakkavuokaa pari senttiä isommaksi.
  7. Nosta toinen taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) päälle varovaisesti niin, että osa taikinasta menee reunojen yli.
  8. Kaada mustikkatäyte pohjan päälle ja leikkaa veitsellä ylimääräinen taikina pois, jätä noin sentin verran yli vuoan reunojen.
  9. Nosta kaulittu kansi varovaisesti piiraan päälle ja nypi liitoskohta sormilla kiinni, leikkaa ylijäävä taikina.
  10. Leikkaa vielä pieniä viiltoja kanteen ja kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
  11. Anna amerikkalaisen mustikkapiirakan jäähtyä kunnolla, ennen kuin leikkaat, sillä täyte on juoksevaa.
  12. Säilytä amerikkalainen mustikkapiirakka jääkaapissa, mutta tarjoile se hieman lämmitettynä.
3 kommenttia