Maku

Amerikkalainen mustikkapiirakka

2 h 20 min
4.5
3

Amerikkalainen mustikkapiirakka

Perinteisessä amerikkalaisessa mustikkapiirakassa on lehtevä pohja ja kansi, joiden välissä on mehevää mustikkatäytettä. Ehdoton piirakkaklassikko!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 255 gvehnäjauhoja (4 3/4 dl)
  • 180 gvoita
  • 4 rklvettä (jääkylmää)

Täyte

  • 6 dlmustikoita
  • 1 rklsitruunan mehua
  • 1 3/4 dlsokeria
  • 4 rklmaissitärkkelystä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlkanelia

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista ensin pohja. Nypi kylmä voi vehnäjauhojen kanssa murumaiseksi. Voit käyttää blenderiä tai kahta veistä tähän, lämpimät kädet saattavat lämmittää voita liikaa.

Lisää kylmä vesi ja sekoita veitsellä sekaisin. Lisää tarvittaessa 1-2 rkl vettä.

Muotoile lopuksi taikinasta käsin pallo, älä vaivaa liikaa. Jaa taikina kahteen, kääri tuorekelmuun, painele levyksi ja anna levätä hetken kylmässä.

Valmista sillä aikaa täyte ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Yhdistä mustikat ja sitruunan mehu. Lisää sokeri, maissitärkkelys ja kaneli, sekoita tasaiseksi.

Ota taikina kylmästä ja kauli molemmat levyt jauhotetulla piirakkavuokaa pari senttiä isommaksi.

Nosta toinen taikina (n. 24-senttisen) piirakkavuoan päälle varovaisesti niin, että osa taikinasta menee reunojen yli.

Kaada mustikkatäyte pohjan päälle ja leikkaa veitsellä ylimääräinen taikina pois, jätä noin sentin verran yli vuoan reunojen.

Nosta kaulittu kansi varovaisesti piiraan päälle ja nypi liitoskohta sormilla kiinni, leikkaa ylijäävä taikina.

Leikkaa vielä pieniä viiltoja kanteen ja kypsennä uunin alaosassa n. 50 minuutin ajan.

Anna piiraan jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat (täyte on juoksevaa).

Säilytä kylmässä mutta tarjoile hieman lämmitettynä.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä