Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Makea ja mausteinen klassikko! Perinteinen amerikkalainen kurpitsapiirakka vie kielen mennessään

2 h 45 min
{
Aktiivinen 1 h 15 min
Passiivinen 1 h 30 min

Oletko koskaan maistanut tätä amerikkalaista herkkua? Perinteinen kurpitsapiirakka on omiaan pimeän ajan illanistujaisiin. Nauti kermavaahdon kera!

13.10.2017
Reseptin ainekset
8 annosta
Taikina
125 g
voita
3 dl
vehnäjauhoja
½ tl
sokeria
½ tl
suolaa
½–1 dl
kylmää vettä
Täyte
500 g
kurpitsaa
2 dl
sokeria
1 rkl
maissitärkkelystä
2
kananmunaa
1 rkl
kanelia
½ rkl
jauhettua inkivääriä
¼ tl
jauhettua muskottipähkinää
1 dl
maitoa
Tarjoiluun
2 dl
kuohukermaa

Perinteinen kurpitsapiirakka – ohje:

  1. Valmista ensin kurpitsasose täytettä varten. Leikkaa kurpitsasta kuoret ja paloittele se reiluiksi lohkoiksi. Paista lohkoja 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes kurpitsat ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Anna soseen jäähtyä.
  2. Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Sekoita jauhot, suola ja sokeri. Nypi voikuutiot jauhoihin sormilla kunnes seokseen syntyy muruinen rakenne. Sekoita joukkoon vettä lusikallinen kerrallaan, kunnes taikina juuri ja juuri pysyy kasassa.
  3. Taputtele taikina parin sentin paksuiseksi levyksi kelmun päälle. Kääri levy tiivisti kelmuun. Nosta taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
  4. Sekoita kulhossa kurpitsasose, sokeri ja maissitärkkelys vispilällä. Sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
  5. Lisää seokseen kaneli, inkivääri ja muskottipähkinä. Vatkaa joukkoon maito.
  6. Taputtele taikinalevy piirakkavuokaan reunoja myöten. Kaada taikinan päälle kurpitsatäyte.
  7. Paista uunin keskitasollla 225 asteessa 10 minuuttia. Alenna lämpötila 175 asteeseen ja paista noin 40 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt, muttei kovettunut tai ruskistunut. Anna piirakan jäähtyä.
  8. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Piirakka on itsessään makea, joten kerma ei tarvitse erikseen sokeria. Lusikoi kermavaahto piirakan päälle ja ripauta pinnalle kanelia. Tarjoa heti.

Vinkki!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt