Maku

Makea ja mausteinen klassikko! Perinteinen amerikkalainen kurpitsapiirakka vie kielen mennessään

2 h 45 min
KA
4.9
8

Oletko koskaan maistanut tätä amerikkalaista herkkua? Perinteinen kurpitsapiirakka on omiaan pimeän ajan illanistujaisiin. Nauti kermavaahdon kera!
Tulosta
Kuvat Tiina Garvey

Ainekset (8 annosta)

Taikina

  • 125 gvoita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • ½ tlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • ½–1 dlkylmää vettä

Täyte

  • 500 gkurpitsaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklmaissitärkkelystä
  • 2kananmunaa
  • 1 rklkanelia
  • ½ rkljauhettua inkivääriä
  • ¼ tljauhettua muskottipähkinää
  • 1 dlmaitoa

Tarjoiluun

  • 2 dlkuohukermaa

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN1 h 15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Perinteinen kurpitsapiirakka valmistuu näin:

  1. Valmista ensin kurpitsasose täytettä varten. Leikkaa kurpitsasta kuoret ja paloittele se reiluiksi lohkoiksi. Paista lohkoja 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes kurpitsat ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Anna soseen jäähtyä.
  2. Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Sekoita jauhot, suola ja sokeri. Nypi voikuutiot jauhoihin sormilla kunnes seokseen syntyy muruinen rakenne. Sekoita joukkoon vettä lusikallinen kerrallaan, kunnes taikina juuri ja juuri pysyy kasassa.
  3. Taputtele taikina parin sentin paksuiseksi levyksi kelmun päälle. Kääri levy tiivisti kelmuun. Nosta taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
  4. Sekoita kulhossa kurpitsasose, sokeri ja maissitärkkelys vispilällä. Sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
  5. Lisää seokseen kaneli, inkivääri ja muskottipähkinä. Vatkaa joukkoon maito.
  6. Taputtele taikinalevy piirakkavuokaan reunoja myöten. Kaada taikinan päälle kurpitsatäyte.
  7. Paista uunin keskitasollla 225 asteessa 10 minuuttia. Alenna lämpötila 175 asteeseen ja paista noin 40 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt, muttei kovettunut tai ruskistunut. Anna piirakan jäähtyä.
  8. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Piirakka on itsessään makea, joten kerma ei tarvitse erikseen sokeria. Lusikoi kermavaahto piirakan päälle ja ripauta pinnalle kanelia. Tarjoa heti.

Vinkki!

Voit tehdä piirakan myös bataattisoseesta, jota voi ostaa valmiina useista kaupoista! Käytä valmista sosetta 400 grammaa.

MITÄ PIDIT?
4.9