Makea ja mausteinen klassikko! Perinteinen amerikkalainen kurpitsapiirakka vie kielen mennessään
2 h 45 min
{
Aktiivinen
1 h 15 minPassiivinen
1 h 30 minOletko koskaan maistanut tätä amerikkalaista herkkua? Perinteinen kurpitsapiirakka on omiaan pimeän ajan illanistujaisiin. Nauti kermavaahdon kera!
KA
4.7
Kuvat
Julkaistu 13.10.2017

Makea ja mausteinen klassikko! Perinteinen amerikkalainen kurpitsapiirakka vie kielen mennessään
Reseptin ainekset (8 annosta)
Taikina
- 125 gvoita
- 3 dlvehnäjauhoja
- ½ tlsokeria
- ½ tlsuolaa
- ½–1 dlkylmää vettä
Täyte
- 500 gkurpitsaa
- 2 dlsokeria
- 1 rklmaissitärkkelystä
- 2kananmunaa
- 1 rklkanelia
- ½ rkljauhettua inkivääriä
- ¼ tljauhettua muskottipähkinää
- 1 dlmaitoa
Tarjoiluun
- 2 dlkuohukermaa
Perinteinen kurpitsapiirakka – ohje:
- Valmista ensin kurpitsasose täytettä varten. Leikkaa kurpitsasta kuoret ja paloittele se reiluiksi lohkoiksi. Paista lohkoja 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes kurpitsat ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Anna soseen jäähtyä.
- Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Sekoita jauhot, suola ja sokeri. Nypi voikuutiot jauhoihin sormilla kunnes seokseen syntyy muruinen rakenne. Sekoita joukkoon vettä lusikallinen kerrallaan, kunnes taikina juuri ja juuri pysyy kasassa.
- Taputtele taikina parin sentin paksuiseksi levyksi kelmun päälle. Kääri levy tiivisti kelmuun. Nosta taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
- Sekoita kulhossa kurpitsasose, sokeri ja maissitärkkelys vispilällä. Sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
- Lisää seokseen kaneli, inkivääri ja muskottipähkinä. Vatkaa joukkoon maito.
- Taputtele taikinalevy piirakkavuokaan reunoja myöten. Kaada taikinan päälle kurpitsatäyte.
- Paista uunin keskitasollla 225 asteessa 10 minuuttia. Alenna lämpötila 175 asteeseen ja paista noin 40 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt, muttei kovettunut tai ruskistunut. Anna piirakan jäähtyä.
- Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Piirakka on itsessään makea, joten kerma ei tarvitse erikseen sokeria. Lusikoi kermavaahto piirakan päälle ja ripauta pinnalle kanelia. Tarjoa heti.
Vinkki!
- Voit tehdä piirakan myös bataattisoseesta, jota voi ostaa valmiina useista kaupoista! Käytä valmista sosetta 400 grammaa.
- Haluatko kokeilla toista reseptiä? Katso sivustomme suosituin kurpitsapiirakkaresepti täältä!

Amerikkalainen kurpitsapiirakka (Libby’s Pumpkin Pie) – leivo herkullinen klassikko syksyn juhliin
Maku

Makea kurpitsapiirakka – keksipohja ja mausteinen täyte ovat täydellinen yhdistelmä
Kotivinkki

Mehevä ja maukas kurpitsapiirakka – reseptin jujuna on paahteinen kurpitsasose
Maku

Isoäidin kurpitsapiirakka (Grandma’s pumpkin pie) – amerikkalainen suosikki
Maku

Helppo kurpitsapiirakka – luottoreseptisi syksyn herkkuhetkiin
Maku

Suolaiset kurpitsapiirakat – valmista syksyn mehevimmät herkkupalat pienissä padoissa
Maku

Kurpitsajuustokakku
Maku

Halloween-leivonnaiset suolaisen- ja makeannälkään – 9 herkullista reseptiä, joissa maistuu teemaan sopivasti kurpitsa!