Maku

Aito italialainen tiramisu

2 h 10 min
4.7
0

Aito italialainen tiramisu

Tiramisu on uskomattoman helppo ja vaivaton jälkiruoka. Sen ihanat italialaiset maut syntyvät savoiardikekseistä, espressosta ja mascarponesta. Anna ison kulhollisen tiramisua tekeytyä jääkaapissa pehmeän täyteläiseksi.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 4 kplkananmunaa
  • 4 rklsokeria
  • 400 gmascarponejuustoa
  • 3 rklmakeaa jälkiruokaviiniä (esim. Vin Santo)
  • 200 gsavoiardikeksejä
  • 1 dlespressoa
  • 75 gtummaa suklaata
  • 3 rkltummaa kaakaojauhetta

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN2 h

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset kulhoihin. Lisää keltuaisiin sokeri ja vatkaa vispilällä kevyesti pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja vatkaa reilusti tasaiseksi seokseksi.

Vatkaa kananmunan valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita valkuaisvaahto mascarponevaahtoon. Kaada sekaan loraus valitsemaasi makeaa viiniä ja sekoita. Rusinainen Vin Santo on erinomainen italialainen vaihtoehto.

Lusikoi kerros vaahtoa ison kulhon pohjalle. Ripottele päälle rouhittua tummaa suklaata. Kasta keksit kevyesti jäähtyneessä espresossa, ja lado vaahdon päälle keksikerros. Peitä keksit reilulla kerroksella mascarponevaahtoa ja ripottele päälle suklaata. Tee muutama kerros niin että mascarponekerros jää päälimmäiseksi.

Siivilöi pinnalle reilusti kaakaojauhetta. Anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä