4,2(11)
Äidin omenapiirakka – luottoresepti, joka kulkee sukupolvelta toiselle
Kasvis
45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min
Äidin omenapiirakka on klassikko, jota leivotaan aina sadonkorjuun aikaan. Tällä luottoreseptillä loihdit kahvipöytään piirakan, joka tullaan muistamaan!
Reseptin ainekset
20 palaa
Äidin omenapiirakka
2 kplkananmunaa
3 dlsokeria
1,5 dlomenamehua
4,5 dlvehnäjauhoja
150 gvoita
2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
500 gomenaa (viipaloituna)

Äidin omenapiirakka valmistuu näin:

  1. Sekoita kananmunat, sokeri, omenamehu ja sula voi keskenään. Yhdistä kuivat ainekset, eli vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
  2. Yhdistä seokset keskenään ja anna hetken aikaa olla.
  3. Poista omenista karat ja viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaisesti. Levitä omenaviipaleet taikinan päälle. Ripottele päälle hienoa sokeria ja kanelia.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile äidin omenapiirakka vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
4 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.