Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Äidin omenapiirakka – luottoresepti, joka kulkee sukupolvelta toiselle

45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min

Äidin omenapiirakka on klassikko, jota leivotaan aina sadonkorjuun aikaan. Tällä luottoreseptillä loihdit kahvipöytään piirakan, joka tullaan muistamaan!

16.9.2014
Reseptin ainekset
20 palaa
Äidin omenapiirakka
2 kpl
kananmunaa
3 dl
sokeria
1,5 dl
omenamehua
4,5 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
500 g
omenaa (viipaloituna)

Äidin omenapiirakka – ohje:

  1. Sekoita kananmunat, sokeri, omenamehu ja sula voi keskenään. Yhdistä kuivat ainekset, eli vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
  2. Yhdistä seokset keskenään ja anna hetken aikaa olla.
  3. Poista omenista karat ja viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaisesti. Levitä omenaviipaleet taikinan päälle. Ripottele päälle hienoa sokeria ja kanelia.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile äidin omenapiirakka vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt