Maku

Äidin omenapiirakka – luottoresepti, joka kulkee sukupolvelta toiselle

45 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
20 min
Äidin omenapiirakka on klassikko, jota leivotaan aina sadonkorjuun aikaan. Tällä luottoreseptillä loihdit kahvipöytään piirakan, joka tullaan muistamaan!
KA
4.2
4
Julkaistu: 16.9.2014


Ainekset (20 palaa)

Äidin omenapiirakka

  • 2 kplkananmunaa
  • 3 dlsokeria
  • 1,5 dlomenamehua
  • 4,5 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 500 gomenaa (viipaloituna)
Tulosta

Äidin omenapiirakka valmistuu näin:

  1. Sekoita kananmunat, sokeri, omenamehu ja sula voi keskenään. Yhdistä kuivat ainekset, eli vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
  2. Yhdistä seokset keskenään ja anna hetken aikaa olla.
  3. Poista omenista karat ja viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaisesti. Levitä omenaviipaleet taikinan päälle. Ripottele päälle hienoa sokeria ja kanelia.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile äidin omenapiirakka vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
4 kommenttia