Maku

Äidin omenapiirakka – luottoresepti, joka kulkee sukupolvelta toiselle

45 min
KA
4.14
4

Äidin omenapiirakka on klassikko, jota leivotaan aina sadonkorjuun aikaan. Tällä luottoreseptillä loihdit kahvipöytään piirakan, joka tullaan muistamaan!
Tulosta
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl

Ainekset (20 palaa)

Äidin omenapiirakka

  • 2 kplkananmunaa
  • 3 dlsokeria
  • 1,5 dlomenamehua
  • 4,5 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 500 gomenaa (viipaloituna)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN20 min

Äidin omenapiirakka valmistuu näin:

  1. Sekoita kananmunat, sokeri, omenamehu ja sula voi keskenään. Yhdistä kuivat ainekset, eli vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
  2. Yhdistä seokset keskenään ja anna hetken aikaa olla.
  3. Poista omenista karat ja viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaisesti. Levitä omenaviipaleet taikinan päälle. Ripottele päälle hienoa sokeria ja kanelia.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile äidin omenapiirakka vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
MITÄ PIDIT?
4.14