


Äidin omenapiirakka – luottoresepti, joka kulkee sukupolvelta toiselle
45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min
Äidin omenapiirakka on klassikko, jota leivotaan aina sadonkorjuun aikaan. Tällä luottoreseptillä loihdit kahvipöytään piirakan, joka tullaan muistamaan!
Reseptin ainekset
20 palaa
Äidin omenapiirakka
2 kpl
kananmunaa
3 dl
sokeria
1,5 dl
omenamehua
4,5 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
500 g
omenaa (viipaloituna)
Äidin omenapiirakka – ohje:
- Sekoita kananmunat, sokeri, omenamehu ja sula voi keskenään. Yhdistä kuivat ainekset, eli vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
- Yhdistä seokset keskenään ja anna hetken aikaa olla.
- Poista omenista karat ja viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaisesti. Levitä omenaviipaleet taikinan päälle. Ripottele päälle hienoa sokeria ja kanelia.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile äidin omenapiirakka vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat