


Itse tehdyt lihapiirakat – onnistu äidin luottoreseptillä!
2 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Itse tehdyt lihapiirakat ovat sadepäivän mehevin projekti! Meri-Tuuli Lindströmin äidin reseptillä valmistat täydelliset lihikset.
Reseptin ainekset
20 kpl
Taikina
5 dl
vettä
11 g
kuivahiivaa (1 pussi)
2 tl
sokeria
2 tl
suolaa
11 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
rypsiöljyä
Täyte
2 kpl
sipulia (silputtuna)
3 kpl
valkosipulinkynttä (silputtuna)
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
sika-nautajauhelihaa
200 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1 tl
maustepippuria
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
2 1/2 dl
puuroriisiä (keitettynä)
Lisäksi
Uppopaistamiseen 1 1/2 litraa rypsiöljyä. Tarjoiluun palvikinkkua, keitettyjä kananmunia, sinappia, ketsuppia ja kurkkusalaattia.
Itse tehdyt lihapiirakat valmistuvat näin:
- Liuota 42-asteiseen veteen kuivahiiva, sokeri ja suola. Vatkaa taikinaan noin puolet jauhoista. Alusta joukkoon loput jauhot desilitra kerrallaan ja lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia, kunnes siitä muodostuu kimmoisa pallo. Kohota taikinaa liinalla peitettynä noin tunti.
- Kuullota sipulit öljyssä. Lisää jauhelihat ja ruskista ne. Mausta pippureilla ja suolalla. Anna jäähtyä. Lisää keitetty riisi lihaseokseen. Tarkista maku.
- Nosta taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa kuplat pois. Pyöritä koko taikina palloksi. Kauli pallon ylempää reunaa itsestäsi poispäin niin, että yläreunaan muodostuu noin 15 cm leveä ja 5 mm paksu kaistale.
- Lisää taikinakaistaleelle noin 2 rkl jauhelihatäytettä. Käännä kaistaleen uloin reuna täytteen päälle, painele kämmenellä ilmat pois ja leikkaa täytetty piiras kulhon (ø n. 20 cm) reunan avulla irti.
- Jatka samoin, kunnes kaikki taikina on käytetty. Anna täytettyjen piiraiden kohota liinalla peitettynä. Jos piirakat ”irvistävät” kohottamisen jälkeen, nipistä ne kiinni.
- Kuumenna öljy kattilassa, vokissa tai friteerauskeittimessä 180-asteiseksi. (Öljy on sopivan kuumaa, kun taikinanpala ruskistuu kauniiksi noin minuutissa.) Uppopaista pari kolme lihistä kerrallaan molemmin puolin kauniin värisiksi. Valuta ja jäähdytä lihapiirakat talouspaperin päällä.
- Peitä valmiit lihapiirakat leivinliinalla, niin ne pehmenevät sopiviksi ennen herkuttelua.
Vinkki!
Kurkkaa myös toinen huippusuosittu lihapiirakkareseptimme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat