Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Äidin lakkakakku

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Lakkakakku on juhlien suosikki. Yksinkertaisilla raaka-aineilla saadaan aikaan hienostunut maku!

Reseptin ainekset
12 annosta
Kakkupohja
4 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhe
Täyte
5 dl
kuohukermaa
400 g
lakkahilloa
2 rkl
sokeria
2 dl
kevytmaitoa

Lakkakakku – ohje:

  1. Valmista ensin kakkupohja.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
  3. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi seokseen. Sekoita nostellen. 
  4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
  5. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30–40 minuuttia. 
  6. Kumoa kakkupohja leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
  7. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan.
  8. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla.
  9. Kostuta pohjalevy maidolla ja lusikoi päälle lakkahilloa muutama ruokalusikallinen. Levitä päällimmäiseksi kermavaahtoa ja aloita uudella kerroksella.
  10. 10
    Säästä kermavaahdosta noin 2/3 koristeluun.
  11. 11
    Kakun päälle kaadetaan loput lakkahillosta ja reunat pursotetaan tai tasoitetaan esimerkiksi veitsen avulla.
  12. 12
    Anna lakkakakun tekeytyä muutama tunti ennen tarjoilua. 
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt