


Äidin lakkakakku
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Lakkakakku on juhlien suosikki. Yksinkertaisilla raaka-aineilla saadaan aikaan hienostunut maku!
Reseptin ainekset
12 annosta
Kakkupohja
4 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhe
Täyte
5 dl
kuohukermaa
400 g
lakkahilloa
2 rkl
sokeria
2 dl
kevytmaitoa
Lakkakakku – ohje:
- Valmista ensin kakkupohja.
- Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi seokseen. Sekoita nostellen.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30–40 minuuttia.
- Kumoa kakkupohja leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla.
- Kostuta pohjalevy maidolla ja lusikoi päälle lakkahilloa muutama ruokalusikallinen. Levitä päällimmäiseksi kermavaahtoa ja aloita uudella kerroksella.
- 10Säästä kermavaahdosta noin 2/3 koristeluun.
- 11Kakun päälle kaadetaan loput lakkahillosta ja reunat pursotetaan tai tasoitetaan esimerkiksi veitsen avulla.
- 12Anna lakkakakun tekeytyä muutama tunti ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat