Maku

Äidin lakkakakku

2 h 30 min
4.4
0

Äidin lakkakakku

Lakkakakku on juhlien suosikki. Yksinkertaisilla raaka-aineilla saadaan aikaan hienostunut maku!
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

kakkupohja

  • 4 kplkananmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhe

täyte

  • 5 dlkuohukermaa
  • 400 glakkahilloa
  • 2 rklsokeria
  • 2 dlkevytmaitoa

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista ensin kakkupohja.

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi seokseen. Sekoita nostellen. 

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 – 40 minuuttia. 

Kumoa kakkupohja leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan.

Vatkaa kerma vaahdoksia ja mausta sokerilla.

Kostuta pohjalevy maidolla ja lusikoi päälle lakkahilloa muutama ruokalusikallinen. Levitä päällimmäiseksi  kermavaahtoa ja aloita uudella kerroksella.

Säästä kermavaahosta noin 2/3 koristeluun.

Kakun päälle kaadetaan loput lakkahillosta ja reunat pursotetaan tai tasoitetaan esimerkiksi veitsen avulla.

Anna kakun tekeytyä muutama tunti ennen tarjoilua. 

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä