Maku

Ahvenet parsan ja sitruunavoikastikkeen kera

45 min
3.8
0

Ahvenet parsan ja sitruunavoikastikkeen kera

MU
0
3.8
Teksti Juha Jormanainen
Kuvat Juha Jormanainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 20 kplparsaa (vihreää)
  • 8 kplahvenia
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria

Sitruunavoikastike

  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 160 gvoita

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Kuori parsat ohuesti ja nosta ne odottamaan kevyesti sitruunamehulla maustettuun veteen.

Pyörittele nyljetyt ahvenet korppujauhoissa ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Paista ahvenet keskilämmöllä paistinpannussa molemmin puolin kullanruskeiksi. Nosta ne uunivuokaan ja 80-asteiseen uuniin odottamaan.

Kiehauta suolalla maustettu vesi niin suuressa kattilassa, että parsat mahtuvat sinne poikittain tai käytä parsakattilaa. Keitä parsoja miedolla lämmöllä 12–15 minuuttia.

Tee sillä aikaa sitruunavoikastike: Keitä suolalla ja pippurilla maustettua sitruunamehua kokoon niin, että jäljellä on vain ruokalusikallinen nestettä. Pienennä lämpö minimiin ja nosta kattila hetkeksi pois liedeltä. Pudota kattilaan muutama voinokare kerrallaan ja vatkaa ne nesteen sekaan.

Nosta kattila haalealle liedelle ja vatkaa vielä, kunnes kastike on kuohkeaa. Älä missään tapauksessa enää keitä kastiketta, sillä silloin se juoksettuu. Jos kastike tuntuu liian haalealta, vatkaa siihen hetkeä ennen tarjoamista 2–3 rkl kuumaa kasvislientä tipoittain. Kastike kuuluu tarjota haaleana, ei kuumana.

Kun parsat ovat kypsiä, nosta ne puhtaan liinan päälle hetkeksi, jotta liika kosteus imeytyy niistä pois. Nosta lämmitetyille lautasille parsatankoja, kaksi paistettua ahventa ja päälle kuohkeaa kastiketta.

•Ahventen, parsan ja sitruunakastikkeen ruokajuomana on kivennäisvesi tai olut parhaimmillaan.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä