Ahvenet kaalikääreessä

45 min
0
0

Ahvenet kaalikääreessä

MU
GL
0
0
Teksti Juha Jormanainen
Kuvat Juha Jormanainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplkeräkaalia
  • 800 gahvenia (fileenä)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/2 kplpunaista paprikaa (suikaloituna)
  • 1/2 kplvihreää paprikaa (suikaloituna)
  • 5 dlkalalientä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 100 gvoita

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN10 min

Leikkaa kaalin kanta pois ja irrota lehdet varovasti. Kiehauta niitä reilusti suolatussa vedessä parikymmentä sekuntia ja nosta ne reikäkauhalla toiseen astiaan, jossa on kylmää vettä. Nosta kaalinlehdet puhtaan pyyhkeen päälle ja valuta ne.

Kuivaa ahvenfileet talouspaperiin ja leikkaa niistä poikittaisruodot pois. Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla.

Nosta filee kaalinlehden päälle ja taittele lehti fileen ympärille niin, että muodostuu pyöreä pallo. Purista kaalikääryleestä vielä kourassa liika kosteus pois.

Kiehauta paprikasuikaleet suolalla maustetussa vedessä ja nosta pyyhkeen päälle valumaan.

Keitä kalalientä ja valkoviiniä, kunnes jäljellä on noin 3 desiä. Siirrä sivuun odottamaan.

Keitä kaalikääröjä höyryssä kymmenisen minuuttia. Kiehauta kastikepohja, lisää siihen voi ja tarkista suola. Kaada kastiketta lämmitetylle lautaselle, ripottele siihen paprikasuikaleet ja nosta lämpimät ahven-kaalikääröt keskelle.

Ahven-kaalikääryleiden ruokajuomaksi sopii esimerkiksi ranskalainen Sauvignon Lurton Bordeaux 8,87 €.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä