Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ahvenet kaalikääreessä

45 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 10 min
8.2.2006
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kpl
keräkaalia
800 g
ahvenia (fileenä)
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1/2 kpl
punaista paprikaa (suikaloituna)
1/2 kpl
vihreää paprikaa (suikaloituna)
5 dl
kalalientä
2 dl
kuivaa valkoviiniä
100 g
voita

Leikkaa kaalin kanta pois ja irrota lehdet varovasti. Kiehauta niitä reilusti suolatussa vedessä parikymmentä sekuntia ja nosta ne reikäkauhalla toiseen astiaan, jossa on kylmää vettä. Nosta kaalinlehdet puhtaan pyyhkeen päälle ja valuta ne.

Kuivaa ahvenfileet talouspaperiin ja leikkaa niistä poikittaisruodot pois. Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla.

Nosta filee kaalinlehden päälle ja taittele lehti fileen ympärille niin, että muodostuu pyöreä pallo. Purista kaalikääryleestä vielä kourassa liika kosteus pois.

Kiehauta paprikasuikaleet suolalla maustetussa vedessä ja nosta pyyhkeen päälle valumaan.

Keitä kalalientä ja valkoviiniä, kunnes jäljellä on noin 3 desiä. Siirrä sivuun odottamaan.

Keitä kaalikääröjä höyryssä kymmenisen minuuttia. Kiehauta kastikepohja, lisää siihen voi ja tarkista suola. Kaada kastiketta lämmitetylle lautaselle, ripottele siihen paprikasuikaleet ja nosta lämpimät ahven-kaalikääröt keskelle.

Ahven-kaalikääryleiden ruokajuomaksi sopii esimerkiksi ranskalainen Sauvignon Lurton Bordeaux 8,87 €.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt