Maku

Voinko korvata leivonnassa vehnäjauhot kaurajauhoilla?

Mainos

Miten voisin korvata reseptien vehnäjauhot kauralla, joko kaurajauholla tai -hiutaleilla? En tarvitse kokonaan gluteenitonta, mutta kaura olisi parempaa vatsalleni.

Teksti Uura Hagberg
Kuvat Sanna Peurakoski

Asiantuntija vastaa:

Kaurajauhot ovat hyvä raaka-aine leivontaan ja ruoanlaittoon. Ne sopivat hyvin kekseihin, muro- ja piirakkataikinoihin ja pannareihin. Hiivataikinoihin puolestaan tarvitaan hyvä sitko, ja se ei synny pelkillä kaurajauhoilla. Sämpylä- ja leipätaikinoissa kannattaakin vain osa vehnäjauhoista korvata kaurajauhoilla. Tässä kaurasämpylöiden ohje reseptiarkistostamme.

Kokeile myös muita ihania reseptejämme:

Herkullinen päärynä-sinihomejuustopiirakka perustuu sinihomejuuston, pähkinöiden ja päärynän liitolle.

Amerikkalainen bananabread, banaanileipä, muistuttaa kyllä enemmän kakkua kuin leipää mutta kelpaa vaikka terveelliseksi aamupalaksi.

Omena-vadelmapaistoksen juju on ihanan rapea kaurakuorrutus.

Mukavia leivontahetkiä!

Julkaistu: 25.2.2016

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä