Maku

vehnäjauhot versus kaurajauhot, -hiutaleet

Mainos

Hei kun luen reseptejä ja näen ohjeessa vehnäjauhoja mietin miten voisin ne kauralla korvata, kaurajauholla, -hiutaleilla. Se ei johdu siitä tarvitsisin gluteiinitonta vaan siksi että se on suoliystävallistä operoidulle suolelleni.

Teksti Uura Hagberg

Asiantuntija vastaa:

Hei Pirpana!

Kaurajauhot ovat hyvä aines leivontaan ja ruoanlaittoon. Ne sopivat hyvin kekseihin, pannareihin, muro- ja piirakkataikinoihin. Hiivataikinoihin tarvitaan hyvä sitko, ja sitä ei synny pelkillä kaurajauhoilla. Sämpylä- ja leipätaikinoissa kannattaakin vain osa vehnäjauhoista korvata kaurajauhoilla. Tässä kaurasämpylöiden ohje reseptiarkistostamme:

http://www.maku.fi/reseptit/anttilan-kaurasampylat

Kokeile myös muita kivoja reseptejä :)

Päärynä-sinihomejuustopiirakka

http://www.maku.fi/reseptit/paaryna-sinihomejuustopiirakka

Banaanileipä

http://www.maku.fi/reseptit/gluteeniton-banaani-maapahkinavoileipa

Omena-vadelmapaistos

http://www.maku.fi/reseptit/omena-vadelmapaistos

Mitä te muut makulaiset olette leiponeet kaurajauhoista?

Olisi kiva kuulla kommenttejanne :)

Julkaistu: 25.2.2016

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä