Miten voisin korvata reseptien vehnäjauhot kauralla, joko kaurajauholla tai -hiutaleilla? En tarvitse kokonaan gluteenitonta, mutta kaura olisi parempaa vatsalleni.
Kaurajauhot ovat hyvä raaka-aine leivontaan ja ruoanlaittoon. Ne sopivat hyvin kekseihin, muro- ja piirakkataikinoihin ja pannareihin. Hiivataikinoihin puolestaan tarvitaan hyvä sitko, ja se ei synny pelkillä kaurajauhoilla. Sämpylä- ja leipätaikinoissa kannattaakin vain osa vehnäjauhoista korvata kaurajauhoilla. Tässä kaurasämpylöiden ohje reseptiarkistostamme.
Kokeile myös muita ihania reseptejämme:
Herkullinen päärynä-sinihomejuustopiirakka perustuu sinihomejuuston, pähkinöiden ja päärynän liitolle.
Amerikkalainen bananabread, banaanileipä, muistuttaa kyllä enemmän kakkua kuin leipää mutta kelpaa vaikka terveelliseksi aamupalaksi.
Omena-vadelmapaistoksen juju on ihanan rapea kaurakuorrutus.
Mukavia leivontahetkiä!