


Sirkka-Liisa Anttilan kaurasämpylät
1 h 45 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 10 min
Reseptin ainekset
40 kpl
10 dl
kevytmaitoa
50 g
hiivaa
3 tl
suolaa
6 dl
kaurajauhoja
10 dl
vehnäjauhoja
Sirkka-Liisa Anttilan kaurasämpylät – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää suola. Sekoita jauhot taikinaan ja alusta taikina kimmoisaksi. Jätä kohoamaan liinan alle vedottomaan paikkaan.
- Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, vaivaa sitä hetki leivinpöydällä ja leivo muutamaksi pötköksi. Leikkaa taikina paloiksi ja pyörittele sämpylöiksi. Nosta pellille kohoamaan.
- Paista kaurasämpylöitä 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Vinkki!
Jos haluat vaihtelua makuun, lisää joukkoon 75 g juusto- tai porkkanaraastetta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat