Maku

Anttilan kaurasämpylät

1 h 45 min
0
0

Anttilan kaurasämpylät

MU
0
0
Teksti Sirkka-Liisa Anttila
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 10 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 3 tlsuolaa
  • 6 dlkaurajauhoja
  • 10 dlvehnäjauhoja

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää suola. Sekoita jauhot taikinaan ja alusta taikina kimmoisaksi. Jätä kohoamaan liinan alle vedottomaan paikkaan.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, vaivaa sitä hetki leivinpöydällä ja leivo muutamaksi pötköksi. Leikkaa taikina paloiksi ja pyörittele sämpylöiksi. Nosta pellille kohoamaan.

Paista kaurasämpylöitä 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
•Jos haluat vaihtelua makuun, lisää joukkoon 75 g juusto- tai porkkanaraastetta.
 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä