Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omena-vadelmapaistos

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Omenasta ja tuoreista vadelmista saa loihdittua herkullisen pienen paistoksen, jonka kruunaa rapea kaurakuorrute.

21.10.2014
Reseptin ainekset
2 annosta
2 kpl
omena, ulkomainen, kuorittu
1 dl
vadelmia (tuoreita)
2 rkl
sitruunamehua (tuoreesta sitruunasta)
kaurakuorrutus
1,5 dl
kaurahiutaleita
3 rkl
kaurajauhoja (tai täysjyvävehnä- tai spelttijauhoja)
1 rkl
maapähkinävoita
2 rkl
kookospalmusokeria
1 kpl
banaania (pieni, ruskeapilkkuinen)
1 tl
kanelia
1/4 tl
inkiväärijauhetta
1/2 tl
kardemummaa

Omena-vadelmapaistos valmistuu näin:

Huuhtele omenat ja vadelmat huolellisesti, kuori omena halutessasi (erityisesti, jos omenasi ei ole luomulaatuinen). Pilko omenat aivan ohuiksi siivuiksi tai pieniksi paloiksi ja lado siivut pieneen uunivuokaan. Ripottele päälle vadelmat ja pirskota vielä hedelmille sitruunanmehua noin parin ruokalusikallisen verran.

Tee krispipäällys sekoittamalla ensin keskenään kaurahiutaleet, jauhot ja maapähkinävoi (vinkki: tämä onnistuu parhaiten käsin hieromalla). Lisää kookospalmusokeri, banaani ja mausteet ja hiero taas tasaiseksi käsin. Ripottele päällys hedelmien päälle tasaiseksi peitoksi.

Paista uunissa keskitasolla 175 asteessa n. 20-30 minuuttia tai kunnes haarukalla tökkäämällä omenat tuntuvat tarpeeksi pehmenneiltä (itse pidin uunissa 30 min). Jos päällys alkaa tummua liiaksi mutta omenat eivät ole vielä kypsiä, laita päälle folio suojaksi ja/tai laske alemmalle tasolle loppuajaksi.

Tarjoa omena-vadelmapaistos hunajan ja kreikkalaisen jogurtin tai aidon vaniljajäätelön kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt