


Omena-vadelmapaistos
Omenasta ja tuoreista vadelmista saa loihdittua herkullisen pienen paistoksen, jonka kruunaa rapea kaurakuorrute.
Omena-vadelmapaistos valmistuu näin:
Huuhtele omenat ja vadelmat huolellisesti, kuori omena halutessasi (erityisesti, jos omenasi ei ole luomulaatuinen). Pilko omenat aivan ohuiksi siivuiksi tai pieniksi paloiksi ja lado siivut pieneen uunivuokaan. Ripottele päälle vadelmat ja pirskota vielä hedelmille sitruunanmehua noin parin ruokalusikallisen verran.
Tee krispipäällys sekoittamalla ensin keskenään kaurahiutaleet, jauhot ja maapähkinävoi (vinkki: tämä onnistuu parhaiten käsin hieromalla). Lisää kookospalmusokeri, banaani ja mausteet ja hiero taas tasaiseksi käsin. Ripottele päällys hedelmien päälle tasaiseksi peitoksi.
Paista uunissa keskitasolla 175 asteessa n. 20-30 minuuttia tai kunnes haarukalla tökkäämällä omenat tuntuvat tarpeeksi pehmenneiltä (itse pidin uunissa 30 min). Jos päällys alkaa tummua liiaksi mutta omenat eivät ole vielä kypsiä, laita päälle folio suojaksi ja/tai laske alemmalle tasolle loppuajaksi.