Gluteeniton banaani-maapähkinävoileipä
50 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 40 min
Jenkkiherkku banana bread, vapaasti suomennettuna banaanileipä, muistuttaa enemmän kakkua kuin leipää, mutta tämä gluteeniton ja maapähkinällä höystetty versio on niin terveellinen, että voit nauttia sen vaikka aamupalaksi.

Reseptin ainekset 10 viipaletta
2 kplylikypsää banaania
1 kplmunaa
2 rklöljyä
1/2 dlmaapähkinävoita
1/2 dlkookossokeria
2 rklhunajaa (valinnainen)
2 dlmantelijauhetta
2 dlkaurajauhoja
2 dlkaurahiutaleita
2 tlleivinjauhetta
kanelia
jauhettua muskottipähkinää
Voitele leipävuoka kevyesti öljyllä, laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Vedä kypsät banaanit, kananmuna, öljy, maapähkinävoi, sokeri ja halutessasi hunaja sileäksi tehosekoittimessa.
Toisessa kulhossa yhdistä mantelijauhe, kaurajauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja mausteet.
Yhdistä kuivat aineet märkiin, sekoita nopeasti yhteen.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n. 40 minuutin ajan tai kunnes kakku on saanut väriä ja keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.
Anna kakun hieman jäähyä ennen kuin leikkaat sen. Tarjoile viipaleet maapähkinävoin tai marmeladin kanssa.