Maku

Gluteeniton banaani-maapähkinävoileipä

50 min
0
1

Gluteeniton banaani-maapähkinävoileipä

Jenkkiherkku banana bread, vapaasti suomennettuna banaanileipä, muistuttaa enemmän kakkua kuin leipää, mutta tämä gluteeniton ja maapähkinällä höystetty versio on niin terveellinen, että voit nauttia sen vaikka aamupalaksi.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 viipaletta)

  • 2 kplylikypsää banaania
  • 1 kplmunaa
  • 2 rklöljyä
  • 1/2 dlmaapähkinävoita
  • 1/2 dlkookossokeria
  • 2 rklhunajaa (valinnainen)
  • 2 dlmantelijauhetta
  • 2 dlkaurajauhoja
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 2 tlleivinjauhetta
  • kanelia
  • jauhettua muskottipähkinää

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN40 min

Voitele leipävuoka kevyesti öljyllä, laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Vedä kypsät banaanit, kananmuna, öljy, maapähkinävoi, sokeri ja halutessasi hunaja sileäksi tehosekoittimessa.

Toisessa kulhossa yhdistä mantelijauhe, kaurajauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja mausteet.

Yhdistä kuivat aineet märkiin, sekoita nopeasti yhteen.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n. 40 minuutin ajan tai kunnes kakku on saanut väriä ja keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.

Anna kakun hieman jäähyä ennen kuin leikkaat sen. Tarjoile viipaleet maapähkinävoin tai marmeladin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä