Meidän Mökki

Hirsimökin lisäeristys

Neuvontainsinööri

Julkaistu: 27.12.2016

Kysymys:

Onko hirsimökin lisäeristyksessä oikein, jos seinän ulkopuolelle koolauksen ja hirren väliin tulee tuulensuojaeriste, päälle 100 milliä eristettä ja tuulensuojalevy?
Näytä vastaus

Vastaus:

Harkitsemasi rakenne toimii hirsimökissä rakennusfysiikan kannalta hyvin. Tuulensuojaeriste vanhan hirsiseinän ulkopinnassa ei mielestäni kuitenkaan ole tarpeellinen. Jos hirsiseinän varaukset eivät ole tiiviit, soveltuu ilmansulkupaperi tiivistysmateriaaliksi liukukiinnikkeillä asennettavan koroketolpan ja vanhan hirsiseinän väliin.
Hirsimökin lisäeristyksen eristemateriaaliksi korokkeiden väliin sopii suunnittelemasi puukuituvilla, joka asennetaan joko ruiskupuhallettavana eristeenä tai villalevyinä. Mikäli valitset levyeristeet, on hirsien saumat ja mahdolliset halkeamat ensin tilkittävä. Seuraavaksi asennetaan mahdollisesti tarvittava ilmansulkupaperi, sen päälle koroketolpat liukukiinnityksellä ja koroketolppien väliin 100 millin paksuiset eristelevyt.
Uuden rakenteen pintaan kiinnitetään tuulensuojalevyt sekä tuuletusrako ja lopuksi ulkoverhouspaneeli. Nämä rakenteet lisäävät ulkoseinän paksuutta noin 160 milliä, mikä on tärkeää ottaa huomioon ulkoseinän liitoksissa kuten ikkunanpielissä, sokkelin yläreunassa ja räystäissä.

Lue lisää:

 

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.