Yhdistä juusto & juoma! Juoma-asiantuntijan tärpeillä löydät täysosumat niin goudan, brien kuin vuohenjuustonkin seuraan
Ruoka
Yhdistä juusto & juoma! Juoma-asiantuntijan tärpeillä löydät täysosumat niin goudan, brien kuin vuohenjuustonkin seuraan
Juoma-asiantuntijamme Ilkka Sirén valikoi makuparit erilaisille juustoille. Nappaa tästä suositukset pimeiden iltojen juustoisiin herkkuhetkiin!

1. Goudan sydänystävä

Smashberry 13,98 €/0,75 l.

Täyteläinen ja veikeä rypälesekoitus Paso Roblesin viinialueelta Kaliforniasta on matalan kynnyksen nautiskeluviini. Kypsän marjaisa ja aavistuksen mausteinen Smashberry on kaikessa mehevyydessään herkullinen juustoviini nuorehkon goudan tai vaikkapa cheddar-kurpitsakeiton kaveriksi.

2. Racletten aisapari

Paulaner Münchner Hell 2,95 €/0,5 l.

Mukavasti vaahtoava saksalainen lager löytää yhteisiä säveliä olut-juustofonduen syväluotaavien makujen seasta. Luonteikas olut tasapainottaa vivahteikkaan ja sopivan tuhdin juustofonduen makuja. Tämä lager toimii mainiosti myös juustoisten sieniruokien parina, sillä sienten maanläheiset maut ja suussasulava juusto pelaavat hennon yrttisen oluen kanssa loistavasti.

Tämä olut rakastaa sulaa juustoa!

3. Briejuuston rakastaja

Feudi di San Gregorio Falanghina del Sannio 14,90 €/0,75 l.

Raikkaan ryhdikäs italialainen rypälelajike, Falanghina, ihastuttaa tyylikkään aromaattisella tuoksulla. Valkoviinin raikas maku pursuaa hunajamelonia, Välimeren yrttejä ja eloisaa hapokkuutta. Makumaailma tekee siitä erinomaisen yhdistelmän pehmeän briejuuston kylkeen. Viinin rapea happorakenne tasapainottaa juuston kermaisen täyteläistä suutuntumaa.

4. Vuohenjuuston kaveri

Dominio De La Granadilla Verdejo Orgánico 11,89 €/0,75 l.

Espanjan sisämaassa sijaitseva Rueda on kuiva ja kuuma viinialue. Onkin jonkinmoinen ihme, että alue on raikkaan Verdejo-rypälelajikkeen kotikontu. Tämä espanjalainen luomuvalkoviini on kuin sitruunapuu tunturipuron äärellä. Limettinen, aavistuksen yrttinen ja ryhdikäs viini sopii miedompien juustojen, kuten vuohenjuuston pariksi. Hinta-laatusuhteeltaan mainio viini on nappivalinta myös paistetulle fetajuustokakulle.

"Espanjalainen luomuvalkoviini on kuin sitruunapuu tunturipuron äärellä.”

5. Kypsän juuston kumppani

Leth St. Laurent Reserve 17,89 €/0,75 l.

Keskitäyteläinen, kirsikkainen ja intensiivisen marjaisa itävaltalainen punaviini pitää puolensa kypsien juustojen seurassa. Kypsän goudan omaleimainen suutuntuma ja tämän viinin rouhea tanniinirakenne on herkullinen aistiärsyke, joka ei välttämättä sovi kaikille. Parhaimmillaan se pelittää kuitenkin niin hyvin, että unohdat makunystyröitä nyrkkeilysäkkinään pitävät parkkihapot ja suolakiteet. Kokeile myös manchegon kanssa.

Kommentoi »