Voileipäkakun koristelu viimeistelee juhlaherkun – katso vinkit ja ideat
Koristeluideat
Voileipäkakun koristelu viimeistelee juhlaherkun – katso vinkit ja ideat
Voileipäkakun koristelu kannattaa tehdä vasta viime hetkellä. Kokosimme kauneimmat voileipäkakkumme perinteisistä rennon moderneihin. Pääset reseptiin kuvaa klikkaamalla.
Julkaistu 1.6.2023
Meillä kotona

Voileipäkakun koristelu – vinkit ja ideat

  • Voileipäkakun voi hyvin tehdä edellisenä päivänä, mutta koristelu kannattaa tehdä mieluiten juuri ennen tarjoilua. Näin päälliset ovat parhaimmillaan.
  • Siistejä reunoja ei ole välttämätöntä peittää kuorrutteella, vaan kakun voi koota nakukakun tyyliin siten, että kuorrutetta on vain kakun päällä. Voit myös sipaista kuorrutetta reunoille vain ohuelti.
  • Koristeluun käytetään usein samoja aineksia kuin täytteeseen. Koristeilla voi tuoda kakkuun myös lisämakua.
  • Kokeile voileipäkakun koristelussa versoja. Huuhdo ne valmiiksi salaattilingossa ja ropsauta kourallinen kakun päälle juuri ennen tarjoilua.
  • Keväiseen ja kesäiseen voileipäkakkuun sopivat mainiosti villiyrtit ja syötävät kukat. Kokeile esimerkiksi ketunleivän lehtiä ja kukkia. Lue lisää villivihannesten keräämisestä ja käytöstä!
  • Jos kakku on pitkään tarjolla, jätä tuoreyrtit, versot ja salaatinlehdet pois ja käytä koristeluun nahistumattomia koristeita. Valitse napakoita ja hyvin säilyviä kasviksia, kuten kirsikkatomaatteja, kapriksia ja oliiveja.

Koristele voileipäkakku ruusukkeilla – 3 ideaa

Punasipulikukat

Kuori kolme pientä punasipulia ja leikkaa pohjat tasaiseksi. Tee kahdeksan viiltoa ristikkäin miltei pohjaan asti. Upota sipulit rypsiöljy-punaviinietikkaseokseen (1 dl rypsiöljyä + 0,5 dl punaviinietikkaa) 15 minuutiksi. Paista lopuksi pystyasennossa leivinpaperin päällä 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Avokadoruusut

Halkaise ja kuori avokado. Leikkaa avokado ohuiksi viipaleiksi. Venytä viipaleet riviin niin, että ne pysyvät tiiviisti kiinni toisissaan. Rullaa toisesta päästä alkaen kauniiksi ruusuksi. Kostuta kevyesti sitruunanmehulla, jotta pinta ei tummu.

Salamiruusut

Varaa pienisuinen kuohuviini-, jälkiruokaviini- tai snapsilasi. Painele ensimmäinen salamiviipale tiiviisti lasin sisäreunaan niin, että noin kolmasosa viipaleesta jää lasin ulkopuolelle. Painele ulkopuolelle jäävä lieve lasin ulkopintaan. Jatka viipaleiden painelua lasiin samaan tapaan lomittain yhä uusiin kerroksiin, kunnes lasin suuaukko on lähes ummessa. Käännä lasi pöydälle ylösalaisin. Irrota ruusu varovasti lasista. Taittele ”terälehtiä” varovasti ulospäin niin, että ruusu hieman aukeaa.

Kommentoi »