Virkattu matto valmistuu nopeasti – tarvitset vain koukun ja kudetta! Katso 11 ohjetta raikkaasta räsymatosta koristeelliseen pikkumattoon
Tee itse
Virkattu matto valmistuu nopeasti – tarvitset vain koukun ja kudetta! Katso 11 ohjetta raikkaasta räsymatosta koristeelliseen pikkumattoon
Omin käsin virkattu matto on kodikas yksityiskohta tilassa kuin tilassa. Miten olisi graafinen kylppärimatto, ulkotilaan soveltuva juuttimatto tai ovaalinmallinen kynnysmatto? Useimpien mattojen kokoa on helppo muuttaa omien mittojen mukaan.
23.2.2023
 |
Meillä kotona

1. Raikkaita pyörteitä

Virkattu pyöreä matto luo kotoisaa tunnelmaa monenlaiseen tilaan. Konepestävän trikookuteen ansiosta mattoa voi pitää myös katetulla terassilla. Raikkaan sävyisessä matossa käytetään neljää väriä – yhdistä mattoon vaikka lempivärisi. Katso pyöreän maton ohje täältä!

2. Pehmeää pastellia

Käsityökirjailija Molla Millsin suunnittelema matto hurmaa muodollaan ja pehmeällä materiaalillaan. Pienet virkkuuvirheet sulautuvat armollisesti neulosmaisen froteekuteen sekaan. Kuusikulmiomatto virkataan kuudesta kolmionmallisesta palasta, joiden kokoa on helppo muokata. Kurkkaa kirjovirkatun Kulmala-maton ohje!

3. Graafiseen tyyliin

Pikkumaton geometrinen kuvio toteutetaan mustalla ja beigenvärisellä ontelokuteella. Koska kude on tekokuitua, mattoa voi hyvin käyttää kylppärissä tai kynnysmattona eteisessä. Jos innostut virkkaamaan, tee samalla myös mattoon sopiva pikkukori! Ohjeet löydät täältä.

4. Tervetuloa kotiin!

Kaunis ovaalinmuotoinen matto on juuri sopivan kokoinen eteisen kynnysmatoksi. Matto virkataan kestävästä juuttinarusta kolmella eri värillä. Roiskeet voi pestä pois, sillä materiaali kestää vesipesua. Nappaa kynnysmaton ohje täältä.

5. Joka tilan matto

Tämän neliönmallisen maton jujuna on kauniin yksinkertainen pitsikuvio, joka onnistuu aloittelijaltakin. Yksivärinen matto on tyylikäs valinta tilaan kuin tilaan. Kurkkaa ontelokuteesta virkattavan maton ohje!

6. Nostalgista tunnelmaa

Vanha kunnon räsymatto tuo kotiin väriä ja tuulahduksen mökkitunnelmaa. Helppo matto valmistuu kiinteillä ja ketjusilmukoilla. Materiaalina on lakanoista kierrätetty räsykude, jota voit tehdä myös itse kuluneista lakanoista. Jatka räsymattoa niin pitkälle kuin kudetta riittää! Nappaa perinteisen räsymaton ohje.

7. Romanttista pitsiä

Tämä pitsimatto on muokattu 1970-luvun käsityökirjan päiväpeiton ohjeesta. Matto valmistuu noin kilosta ontelokudetta, ja paksulla puikolla virkatessa homma onnistuu sutjakasti. Kaunis pikkumatto on omiaan vaikka kylpyhuoneeseen. Katso pitsimaton ohje täältä.

8. Klassikkokuviota uudella tavalla

Ruudullinen matto kerää taatusti katseet! Ruutumaton salmiakkikuvio toteutetaan kolmella värillä kirjovirkaten. Kirjovirkkauksessa toinen kudeväri kulkee silmukoiden sisällä. Löydät ruutumaton ohjeen täältä.

9. Kestävästi juutista

Virkattu juuttimatto sopii materiaalinsa puolesta sisä- ja ulkotilaan. Kestävä juutti sietää tarvittaessa myös vesipesua. Matto on virkattu värjäämättömästä juuttinarusta ja viimeistelty erivärisillä tasselitupsuilla. Kurkkaa juuttimaton ohje!

10. Hierovia nystyröitä

Virkatun popcorn-maton pinta on hauskan kolmiulotteinen. Virkatut nypyt eli popcornit tuntuvat kivan hierovilta jalkapohjien alla. Maton materiaalina on käytetty kierrätyskuidusta valmistettua kierrenarua. Katso popcorn-maton ohje!

11. Kukkaköynnöksellä koristeltu

Tämä ovaalinmuotoinen matto sopii kokonsa puolesta monenlaiseen käyttöön. Maton suloiset kukka- ja lehtikoristeet virkataan lopuksi erikseen ja kiinnitetään valmiiseen mattoon. Katso pikkumaton ohje!

1 kommentti