Unelmien Talo&Koti

Virkattu juuttimatto – muhkea matto tuo luonnonläheistä tunnelmaa sisä- tai ulkotilaan

Virkattu juuttimatto – muhkea matto tuo luonnonläheistä tunnelmaa sisä- tai ulkotilaan
Virkattu juuttimatto sopii mainiosti parvekkeelle tai terassille, mutta myös sisälle esimerkiksi kynnysmatoksi. Matto virkataan luonnollisesta neutraalin värisestä juuttinarusta ja viimeisteillään värikkäillä tasselitupsuilla.
Julkaistu 28.8.2020

Koko: 62 × 94 cm.

Virkattu juuttimatto – tarvikkeet:

  • 1,3 kg Lappajärven Värjäämön vahvaa juuttinarua (100 % juutti, 500 g = 225 m), sävy valkaisematon (2)
  • virkkuukoukku 6 ja 7 mm tai käsialan mukaan
  • villa-, juutti- tai hamppulankaa efektiväreissä tupsuihin.

Tiheys: 10 s ja 6 krs = 10 cm.

Virkattu juuttimatto tehdään näin

Matto virkataan pitkän sivun suuntaisesti. Virkkaa aloitusketjuun pienemmällä koukulla 95 kjs. Silmukkaluku on jaollinen 2:lla + 1 s. Jatka isolla koukulla.

1. krs: Virkkaa 2 ks yhteen 2. ja 3. kjs:aan (= vie koukku 2. kjs:n läpi, ota lanka koukulle ja vedä se läpi, vie koukku seuraavaan kjs:n läpi, ota lanka koukulle ja vedä se läpi, ota lanka taas koukulle ja vedä se kolmen koukulla olevan s:n läpi),*1 kjs, 2 ks yhteen*, toista *−* ja virkkaa lopuksi 1 kjs ja 1 ks edellisen kerroksen ketjusilmukan läpi. Huom. ketjusilmukoista muodostuu nurjalle puolelle pystysuorat lankajuoksut.

2. krs: 1 kjs (laita merkkilanka kjs:n väliin), *2 ks yhteen niin, että kjs:n kohtaan muodostunut pystysuora lankajuoksu jää silmukan väliin, 1 kjs*, toista *−* ja virkkaa lopuksi 1 ks edellisen kerroksen kjs-kaaren väliin (= vie koukku merkkilangan kohdasta läpi ja poista lanka). Käytä merkkilankaa, kunnes opit näkemään, mihin kohtaan kerroksen viimeinen ks virkataan). Toista 2. krs:sta kunnes kappaleen korkeus on noin 62 cm.

Jatka reunustamalla matto näin: Virkkaa yläreunaan 1 ps jokaiseen s:aan. Jatka virkkaamalla pitkälle sivulle 1 ps jokaisen kerroksen kohdalle (ks:n ja yhteenvirkatun ks:n väliin), sitten taas 1 ps jokaiseen aloitusketjusn s:aan ja lopuksi toinen pitkä sivu kuten edellinen. Katkaise lanka, vedä se viimeisen s:n läpi ja päätä 1. ps:n kohtaan. Päättele langat silmukoiden sisään. Ohenna samalla lankaa poistamalla säikeitä yksitellen.

Viimeistely

Tee efektilangoista tasselitupsuja ja kiinnitä ne maton päihin tai vaikka koko maton ympäri.

Muhkea virkattu matto sopii mainiosti myös sisälle, esimerkiksi eteisen ovimatoksi. Se kuitenkin kannattaa virkata ulkosalla, sillä tekovaiheessa siitä irtoaa pölyä.

Lanka- ja ohjetiedustelut: Lappajärven Värjäämö, puh. 040 838 5449, www.filona.fi

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Inspiroidu neuleohjeista & tee itse talven kauneimmat käsityöt
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »